Dünya çocuklarından Vali'ye barış ekmeği

İstanbul Valisi, Esenler Belediyesi'nin düzenlediği “7. Barış Ekmeği Festivali” için Esenler'e gelen İpek Yolu'nun çocuklarını ağırladı.

Dünya çocuklarından Vali'ye barış ekmeği
Dünya çocuklarından Vali'ye barış ekmeği
GİRİŞ 20.04.2016 17:22 GÜNCELLEME 20.04.2016 17:22

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen “7. Barış Ekmeği Festivali” kapsamında Esenler'e gelen İpek Yolu'nun çocukları, İstanbul Valisi Vasip Şahin'i makamında ziyaret etti. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun da katılımıyla gerçekleşen ziyarette, Türk öğrenci Şevval Gülle İstanbul Valisi Şahin'e çiçek takdim etti. Şahin de, Afganistan, Azerbaycan, Gürcistan, Irak, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Pakistan, Suriye, Türkmenistan ve Türkiye'den kendisini ziyarete gelen 25 çocukla sohbet etti.

MASUMİYET VE BEREKET TİMSALİ

Bu yıl 7'ncisi düzenlenen Barış Ekmeği Festivali'nde yine 'çocuk' ve 'ekmek' temalarına vurgu yaptıklarını söyleyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Çocuğun masumiyeti, ekmeğin bereketiyle bu yavrularımız kendi ülkelerinden getirdikleri unlarla pişirdikleri ekmekleri barış için dünya liderlerine yolluyorlar" dedi.

BU BARIŞ MESAJI DÜNYAYI SARSIN

Esenler Belediyesi'nin barış için dünya çocuklarıyla ekmek yapmasının önemine dikkat çeken İstanbul Valisi Vasip Şahin, "İnşallah çocuklar bir ekmeği bölüşüp, ekmeğin paydaşlığı ve kardeşliğinde barışı getirecekler. Sizlerin kardeşliğinde tüm çocukların gözyaşı dinsin. Siz büyüdükçe masumiyetiniz de büyüsün. İnşallah Esenler Belediyesi'nin bu barış mesajı dalga dalga dünyayı saracaktır" diye konuştu.  

BARIŞ EKMEĞİNİ PAYLAŞTILAR

Samimi bir ortamda geçen ziyarette Tarihi İpek Yolu'nun çocukları dünya barışı için yazdıkları Türkçe mektup ve şiirleri bir bir okudular. Ardından da kendi ülkelerinden getirdikleri unlarla pişirdikleri 1 metre uzunluğundaki barış ekmeğini Vali Şahin'e ikram ettiler. Şahin, ziyarette yöresel enstrümanı tar çalan Kırgız öğrenciyi de tebrik etti. Çocuklar daha sonra ülkelerinden getirdikleri yöresel hediyeleri Şahin'e takdim ettiler. Esenler Sanat Evi (ESEV) öğrencilerinin İstanbul'u tasvir eden rölyef çalışması da Türk öğrenciler tarafından Vali Şahin'e hediye edildi. Ziyaretin sonunda çocuklar  İstanbul Valisi Vasip Şahin'le birlikte bir de hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı