23 Nisan'da "Çocuk Olsak Yeniden"

İSMEK'in öğrenci ve öğretmenleri tarafından düzenlenen 23 Nisan'a Özel İSMEK Rölyef Sergisi açıldı.

23 Nisan'da "Çocuk Olsak Yeniden"
23 Nisan'da "Çocuk Olsak Yeniden"
GİRİŞ 22.04.2016 12:01 GÜNCELLEME 22.04.2016 12:01

İSMEK Rölyef Branşı öğretmen ve öğrencilerinin çalışmalarından oluşan "Çocuk Olsak Yeniden" isimli sergisi açıldı. 

İSMEK'İN sergiye dair açıklaması ise şöyle; En büyük hayalimizin bir dondurma almak, tek bir bez bebeğe sahip olmak ya da en büyük eğlencenin taş devri, susam sokağı, Heidi izlemekten başka bir şey olmadığı, en büyük üzüntümüzün düşerek yaraladığımız dizimizden öteye geçmediği, en büyük mutluluğumuzun ise yeni ayakkabımız olduğu günler…

Şimdinin teknoloji dünyasına inat, hatırlamak lazım Alice Harikalar Diyarı, Arı Maya, Pinokyo okuyarak hayal gücümüzü çalıştırdığımız o eski çocukluk günlerini… 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel olarak düzenlenen İSMEK rölyef ve bez bebek sergisinde tüm bu güzel günleri yeniden hatırlayabilirsiniz.

Eski çocukluk günlerine ait oyunlar, değerler, sevinçler, üzüntüler bir sergide toplandı. Yeni bir ayakkabının ya da anneden gizli giyilen topuklu ayakkabı mutluluğu, sokakta oynanan oyunlar, anneanne- babaannelerin kuzine sıcaklığında mis yemek kokulu evleri… Zaman zaman insanın istediği bir şey o günlere tekrar geri dönebilmek. İSMEK sergisinde kendinizi bir günlüğüne o günlerde, kimseye aldırmadan yaşadığınız o günlerde bulacaksınız.

İSMEK’in Ustaları sergileri kapsamında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için hazırlanan sergide üç boyutlu şekillendirme tekniği ile yapılan eserler yer alıyor. 

Çocukların çizdiği resimlerden birebir örnek alınarak yapılan bez bebekler ve rölyef tablolardan oluşan sergi, 21-26 Nisan 2016 tarihleri arasında Esenler Belediyesi Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki