Mevlana'yı karşılama törenleri 3-7 Mayıs arası

Hz. Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin 788. Yıl Dönümü Konya’da 3-7 Mayıs arası çok sayıda etkinlikle kutlanacak.

Mevlana'yı karşılama törenleri 3-7 Mayıs arası
Mevlana'yı karşılama törenleri 3-7 Mayıs arası
GİRİŞ 01.05.2016 14:30 GÜNCELLEME 01.05.2016 14:30

Konya Büyükşehir Belediyesi, Hz. Mevlâna ve Ailesinin Konya\'ya Gelişlerinin 788. Yıl Dönümü nedeniyle 3-7 Mayıs arası çeşitli programlar düzenliyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’yı teşriflerinin bu yıl çeşitli etkinliklerle kutlanacağını belirterek, Hazreti Mevlâna ve ailesinin 788 yıl önce Konya’yı şereflendirdiğini, bu gelişin insanlık tarihi açısından da çok anlamlı olduğunu söyledi. Teşrif yıldönümü kapsamında temsili karşılamanın bu yıl “Vakt Erişti Dem Bu Dem” ve “Sevgi ve Kardeşlik Yürüyüşü” ile yapılacağını, 7 Mayıs’a kadar çok sayıda program icra edileceğini kaydeden Başkan Akyürek, etkinliklere tüm Konyalıları davet etti.

ÇOK SAYIDA PROGRAM YAPILACAK

Hz. Mevlana ve Ailesinin Konya’ya Gelişlerinin 788. Yıldönümü kapsamında 3 Mayıs Salı günü saat 16.00’da Mevlana Kültür Merkezi’nde temsili karşılama (Vakt Erişti Dem Bu Dem) ile 17.00’da Sevgi ve Kardeşlik Yürüyüşü yapılacak.

 7 Mayıs’a kadar çok sayıda etkinliğin yer alacağı program kapsamında 5 Mayıs Perşembe günü saat 20:30’da Ereğli Kültür Merkezi’nde, 6 Mayıs Cuma günü saat 20:30’da Akşehir Kültür Merkezi’nde temsili karşılama (Vakt Erişti Dem Bu Dem) düzenlenecek

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor