Anneler Günü için İkbal Gürpınar Gaziantep'te

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK) tarafından Anneler Günü için Şiir ve Söyleşi etkinliği düzenlendi.

Anneler Günü için İkbal Gürpınar Gaziantep'te
Anneler Günü için İkbal Gürpınar Gaziantep'te
GİRİŞ 13.05.2016 16:01 GÜNCELLEME 13.05.2016 16:01

Televizyon ekranlarının sevilen sunucusu İkbal Gürpınar'ın konuşmacı olduğu, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de katıldı. Hayranlarının yoğun ilgi gösterdiği söyleşide Gürpınar, kadınları ve anneliği anlattı. Arada şiir de okuyan Gürpınar, kadınları, mutluluğun sırrı hakkında örneklerle bilgilendirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de söyleşinin ardından yaptığı konuşmada, annesini rahmetle anarak, tüm annelerin "Anneler Günü"nü kutladı.

Göreve geldiğimde kurs olarak Türkiyenin en iyi modeli neyse bu şehre onu getirip en kaliteli kursu biz yapacağız dedik ve profosyonel ekip getirdik ve bu ekibe teşekkür ediyorum. Kadınların istedikleri mutluluğa kavuşmaları için bütün imkanları seferber ettiklerini söyleyen Şahin, "Bilgi güçtür iktidar yapar. Çok önemlidir. Hele ananın bilmesi, kadının bilmesi, toplumun bilmesi çocukların yetişmesi bakımından çok önemli. Sizlerin herşeyi çok iyi bilmesi lazım. Her türlü bilgiye ulaşmanız lazım ki çocuğunuz size sorduğu zaman doğru cevabı onlara verelim. Bir de tabi hayatta mutluluğu yakalamak çok önemli. Bu tek başına ekonomiyle olmuyor. Dünyanın en zengini ailesine gittiğiniz zaman en mutsuz ailesiyle karşılaşabiliyorsunuz. Para eşittir mutluluk anlamına gelmiyor. O yüzden kendimizi iyi yetiştirmemiz ve mutluluğu yakalamamız lazım. Mutluluğu yakalamamızın yolu da maneviyattan geçiyor. Manevi olarak kendimizi yetiştirmemiz lazım" şeklinde konuştu.

En büyük hedef kitlesi gençlerin yarına iyi yetiştirilmesi gerektiğine vurgu yapan Şahin, anneliğin büyük bir fedakarlık gerektirdiğine dikkati çekerek, "Yemeyip yedirme, giymeyip giydirme, karşılıksız sevme Yüce Mevlam'ın bize verdiği bir duygu..O yüzden cennet anaların ayakları altındadır" diye konuştu.

Etkinlikte Şahin, şehit anneleri ile Gürpınar'a çiçek ve hediye takdim etti.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor