İSMEK 20. Yıl Genel Sergisi açılıyor

İSMEK, 20. Yıl Genel Sergi ve Festivali’ne hazırlanıyor.

İSMEK 20. Yıl Genel Sergisi açılıyor
İSMEK 20. Yıl Genel Sergisi açılıyor
GİRİŞ 16.05.2016 15:57 GÜNCELLEME 16.05.2016 15:57

18 Mayıs’ta, Feshane Kültür Merkezi’nde açılacak olan sergi için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Açılış kurdelesini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş’ın keseceği sergi, İSMEK’li öğrencilerin el emeği göz nuru eserlerini İstanbullularla buluşturacak. Ziyaretçilerin ücretsiz olarak gezebileceği sergi, 31 Mayıs tarihine kadar açık olacak.

İSMEK 20. Yıl Genel Sergi ve Festivali için geri sayım başladı. 18-31 Mayıs 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan sergi için hazırlıklar hummalı bir şekilde devam ediyor. Açılışını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş’ın gerçekleştireceği sergiye, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da eğitim ve sanat çevrelerinden pek çok tanınmış ismin katılması bekleniyor. 

Dopdolu Bir Sergi İçin Geri Sayım Başladı

20. yıl coşkusunun yaşanacağı İSMEK Genel Sergi ve Festivali’nin açılışına artık sayılı günler kaldı. Hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğü sergide, İSMEK öğrencilerinin bir yıl boyunca edindikleri bilgi ve becerilerle ürettiği birbirinden güzel ürünler, İstanbulluların beğenisine sunulacak. Sergide bu yıl da bir satış merkezi oluşturulacak. İSMEK’li öğrenciler, bu satış merkezinde el emeği çalışmalarının satışından gelir elde etme imkânı bulabilecek. Sürpriz bir konsere sahne olacak 20. Yıl Genel Sergi ve Festivali’nde, ayrıca canlı performanslara da yer verilecek. İSMEK verilen eğitimlerin canlı performansla tanıtımı, branş stantlarında kurulan atölyelerde gerçekleştirilecek.

Sergide Göz Dolduran Etkinlikler

İSMEK öğrencilerinin maharetli ellerinden çıkan kuyumculuktan ebruya, kırk yamadan kumaş boyamaya, mefruşattan kurdele nakışına, iğne oyasından şiş örücülüğüne, çiniden minyatüre, resimden tezhibe kadar pek çok branşta ortaya koyulan ürünler, bu yıl da ziyaretçilere âdeta görsel bir şölen yaşatacak.

İstanbulluların her yıl yoğun ilgiyle karşıladığı sergide, el emeği ürünlerin yanı sıra etkinlikler de göz dolduruyor. Ziyaretçilerin pek çok konuda bilgi sahibi olması için sergi alanında düzenlenecek seminer, söyleşi gibi etkinliklerin yanı sıra konserler de serginin dikkat çeken unsurları arasında yer alıyor. 
 
18 Mayıs Çarşamba günü saat 14:30’da açılacak olan İSMEK 20. Genel Sergi ve Festivali, 31 Mayıs 2016 tarihine kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu
Küçükçekmece’de silahlı kuyumcu soyguncuyu etkisiz hale getirdi