"Üstat" Işılak konseriyle anıldı

Şairler Sultanı Necip Fazıl Kısakürek, Uğur Işılak'ın Esenler'de verdiği konserle anıldı.

"Üstat" Işılak konseriyle anıldı
"Üstat" Işılak konseriyle anıldı
GİRİŞ 26.05.2016 17:19 GÜNCELLEME 26.05.2016 17:19

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, Esenler Battalgazi Malatya Gençlik Derneği ile ortaklaşa Şairler Sultanı Necip Fazıl Kısakürek'in vefatının 33. yılında usta şaire saygı gecesi düzenledi. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen gece, Necip Fazıl Kısakürek'in kendi sesinden hayatını anlattığı tanıtım filmi ile başladı.

O'NU ANLAMAK VE DERS ALMAK GEREKİR

Tanıtım filminin ardından selamlama konuşması yapan Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Aydın, "Necip Fazıl'ın adını duyduğumuzda heyecanlanmamak mümkün değil. Necip Fazıl, çokça şiirlerini dinlediğimiz ve onun dava anlayışıyla yoğrulduğumuz bir dönemin şairidir. O'nu anlamak ve kılavuz edinmek gerektiğini düşünüyorum. Şu an ülkeyi yöneten kadrolar Necip Fazıl'dan ders aldılar" diye konuştu.

ÜSTAT GEÇİNENLER VE ÜSTAT'TAN GEÇİNENLER VAR

Programda konser veren Uğur Işılak, Necip Fazıl Kısakürek ile ilgili şunları söyledi:

"Üstat geçinenler ve Üstat'tan geçinenler var. Bir de Üstat'ın eserleriyle geçinenler var. Allah Necip Fazıl Kısakürek'in eserleriyle bir ömür geçirebilmemizi nasip eylesin. Necip Fazıl denildiğinde O'nun şair tarafı aklımıza gelir. O sadece şair değildir, bu topraklara hizmet etmiş büyük bir dava adamı ve gönül adamıdır."

NECİP FAZIL'IN ESERLERİ SESLENDİRİLDİ

Programda Uğur Işılak, Necip Fazıl'ın şiirlerinden bestelediği; "Anneciğim", "Şarkımız", "Sakarya Türküsü", "Kaldırımlar" ve "Geçilmez" adlı eserlerini seslendirdi. Dinleyenler de Işılak'a hep bir ağızdan eşlik etti. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor