Camilerde gençlik kolları kuruluyor

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın camilerde kurulacak gençlik kolları çalışması için Esenler'de kollar sıvandı.

Camilerde gençlik kolları kuruluyor
Camilerde gençlik kolları kuruluyor
GİRİŞ 26.10.2016 13:13 GÜNCELLEME 26.10.2016 13:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Esenler'de görev yapan din görevlileri ve cami imamları, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "Geç kalma genç gel" kampanyasıyla camilerde kurulacak gençlik kolları çalışmasını konuşmak üzere bir araya geldi. Esenler Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Müftüsü Halil Şekerci ve belediye başkan yardımcıları da katıldı.

GÖREVİMİZ İMANA HİZMET

Esenlerli gençleri camiye yöneltmek için neler yapılması gerektiğinden söz eden Esenler Müftüsü Halil Şekerci, "Mahallelerimizde ortalama beş kişiden oluşacak gençlik komisyonları olsun. Bu komisyondaki arkadaşlarımız en az haftada bir kez çocuklarımızla camide buluşup namazlarını kılsınlar ve ardından da sohbet ederek evlatlarımıza sahip çıksınlar. Bizim görevimiz dine, İslâma, insanların imanlarına hizmet etmektir" şeklinde konuştu.

CAMİLER SIĞINMA LİMANIMIZ

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, camilerin hem aileler hem de çocuklar için 'sığınma limanı' olması gerektiğini belirterek, "Esenler milli ve dini altyapısı yüksek bir ilçe. Bu ilçede bizim her gencimizin camileri sığınma limanı olarak görmesini görev edinmemiz gerekiyor" dedi.

HER TÜRLÜ İHTİYACI KARŞILAMALIYIZ
Camilerde gençlerin hayata dair birçok ihtiyacının karşılanması gerektiğini vurgulayan Göksu, "Her mahallemizdeki camilerimizden görevli arkadaşlarımız, kendi çevresindeki evleri ziyaret ederek çocuklarını camiye beklediğimizi belirtmeli. Bunun yanı sıra camide evlatlarımızın dini, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını da karşılayacağımızı anlatmalıyız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Göksu ve Şekerci soruları cevapladı ve cami imamları ile fikir alışverişinde bulundular.

 

YORUMLAR 2
  • slh 7 yıl önce Şikayet Et
    bence ollması gereken sey bu. camıler yalılar tarafından hızlıca namaz kılınıp kaçılan yerler olmamalı. camı toplanmak birlikten gelıyorsa ınsanları namaz basta olmak üzere güzel ahlak ile donatacak herseye ev sahipliği yapmalı. çocukların özellıkle güzel ahlakla bezeneceği yerler olmalı. camıler sosyal kültürel faalıyetler konusunda cocuklara ev sahipliği yapmalı
    Cevapla
  • Metin Tetik 7 yıl önce Şikayet Et
    Türk Anayasasına göre (kişiyi din ve inancını açıklama zorunda bırakmam suçtur) (Çocukların din eğitimini vermek ve seçmek anne-babaya aittir) (kişi 19 yaşından gün aldıktan sonra dilediği inanç ve dine sahip olmakta özgürdür) Medeni Kanunumuz da böyle der. Bisiklet, tablet, harçlık, umre seyahati vs gibi hediyelerle bu yasaların etrafından dolaşmak suçtur. Diyanet suç işlemektedir. Zira anne-babaya, reşit olduğunda da kişinin kendisine ait bu haklarını ortadan kaldıracak yazılı veya sözlü sözleşme de yapılamaz. Suçtur. BIRAKIN GENÇLERİ; DİN ÖĞRENMEDEN ÖNCE İNSANLIK KURALLARINI ÖĞRENSİNLER. Din her zaman öğrenilir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki