İl il yöresel ürünler fuarı açılıyor

Türkiye’nin farklı lezzetleri Malatya’da buluşuyor.

İl il yöresel ürünler fuarı açılıyor
İl il yöresel ürünler fuarı açılıyor
GİRİŞ 27.10.2016 16:22 GÜNCELLEME 28.10.2016 10:15

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan ‘İl İl Yöresel Ürünler Fuarı’ 28 Ekim’de kapılarını açıyor. 
Fuar öncesi basın toplantısı düzenleyen Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, 28 Ekim’de başlayacak olan fuarın 6 Kasım 2016 tarihine kadar açık olacağını söyledi. Bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan ‘İl İl Yöresel Ürünler Fuarı’na 38 ilden 90 firmanın katılacağını belirten Akın, fuarın 28 Ekim Cuma günü saat 14.00’de kapılarını açacağını söyledi.

Akın, Kültür A.Ş. olarak kültürel değerlerin yaşatılması bir çok etkiliğe imza attıklarını belirtti. Fuarlar kenti Malatya sloganı ile önemli etkinliklere ev sahipliği yaptıklarını ifade eden Akın, “Fuar organizasyonlarındaki temel hedefimiz, aynı zamanda ilimiz ekonomisine de katkı sağlamak. Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’ın ortaya koymuş olduğu fuarlar kenti Malatya hedefinin gerçekleştirmek için bu yıl yaklaşık olarak 9 fuar düzenledik. Hem ziyaretçi hem de katılımcı firma açısından daha gelişmiş fuarlar kapasitesine çıkarmak aynı zamanda da yeni fuarlar hayata geçirerek Malatya’nın ihtiyaç duyduğu alanlara da katkı sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

İlkini geçtiğimiz yıl yaptıklarını ve vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaştıkları İl İl yöresel ürünler fuarını bu yıl daha da genişlettiklerini kaydeden Akın, ülke genelinde 90 firmanın fuarda yer alacağını söyledi.

Her bölgeden ve ilden yöresel ürünlerin sergileneceğini kaydeden Akın, “Ülkemizdeki bütün yöresel ürünleri inşallah Malatya’da halkımızın beğenisine sunacağız. Burada bir Türkiye profili ortaya çıkıyor” dedi.

Edirne’den Kars’a tüm yöresel ürünlerin Malatya’da olacağını söyleyen Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın; “28 Ekim 2016 Cuma günü saat 14.00’te açılışını yapacağımız fuarımıza tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” diye konuştu.

Akın, ayrıca fuarın süresini de yoğun ilgi nedeniyle bu yıl 10 güne çıkardıklarını kaydetti.


YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar