Filistinli Muhammed Miniatürk’te

İsrail askerleri tarafından geçtiğimiz günlerde gözaltına alınıp serbest bırakılan down sendromlu Filistinli Muhammed Miniatürk’ü ziyaret etti.

Filistinli Muhammed Miniatürk’te
Filistinli Muhammed Miniatürk’te
GİRİŞ 27.12.2017 11:53 GÜNCELLEME 27.12.2017 12:53

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ilan etmesini protesto etmek amacıyla 10 Aralık Pazar günü Batı Şeria’nın El-Halil kentinde düzenlenen gösterideki Filistinliler arasında bulunan ve İsrail askerleri tarafından darp edilerek göz altına alınan down sendromlu Muhammed, psikolojik destek sağlanması amacıyla annesi Vecihe et-Tavil ve babası Halil İbrahim et-Tavil ile birlikte Türkiye’ye getirilmişti. Gözaltına alınması dünyada büyük tepki çeken ve  Filistin direnişinin sembolü haline gelen Muhammed, Miniatürk’ü ailesiyle birlikte ziyaret etti.

Ziyaretleri esnasında Muhammed ve ebeveynine Miniatürk İşletme Müdürü Resul Erkan ve Miniatürk İşletme Şefi Halil İbrahim Topalcı eşlik ettiler. Maketleri ilgiyle inceleyen Muhammed ve ailesine, müze ve maketler hakkında ayrıntılı bilgi verildi. Miniatürk’ün bu özel misafirleri, bilhassa Mescid-i Aksa ve Kubbetü’s-Sahra’nın maketlerinin yanına geldiklerinde duygulu anlar yaşandı. Filistinli Muhammed her iki maketi dikkatle inceledikten sonra şöyle dedi: “Filistin bizim vatanımız. Filistin’den başka bir yere göç etmek istemiyoruz, vatanımızdan ayrılmak istemiyoruz. Mescid-i Aksa ve Kubbetü’s-Sahra’nın içinde bulunduğu Kudüs ise, Filistin’in başkenti ve sonsuza kadar da Filistin’in başkenti olarak kalacak. ABD’nin kararı, Filistinliler olarak bizim asla kabul edeceğimiz bir karar değil, nitekim bu karar dünyanın tüm saygın devletleri tarafından da reddedildi.”

Muhammed’in babası Halil İbrahim et-Tavil ise, Miniatürk’teki maketler arasında özellikle Çanakkale Şehitleri Anıtı’nın maketinden çok etkilendiğini belirterek şunları şöyledi: “Dedelerimiz Osmanlı vatandaşıydı ve birçoğu Çanakkale Savaşı’na katılmak için Türkiye’ye geldiler ve sizin topraklarınızda şehit düştüler. Bu sebeple Türkiye bizim için çok önemli bir ülke. İsrail’le yaşadığımız sorunlarla boğuştuğumuz sırada Türkiye’nin daima desteğini gördük, bundan dolayı hepimiz Türklere karşı şükran duygularıyla doluyuz. Bugün sadece Filistin meselesinde değil, İslam ümmetinin her meselesinde dünya Müslümanlarına sahip çıkan tek bir lider var, o da Recep Tayyip Erdoğan.” dedi.

Muhammed ve ailesi 21 Aralık Perşembe günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul edilmişti. Erdoğan, Filistinli aileyle bir süre sohbet ettikten sonra Muhammed ile Rabia işareti yaparken çekilen fotoğrafını Twitter’dan paylaşmış ve fotoğrafla birlikte “Kudüslü Muhammed kardeşim ile dünyaya mesajımız şudur: Kudüs kırmızı çizgimizdir.” ifadesine yer vermişti.

Muhammed, babası Halil İbrahim ve annesi Vecihe, Miniatürk’te gördükleri yakın alakadan çok memnun kaldıklarını ve önümüzdeki günlerde tekrar Miniatürk’e gelmek istediklerini söyleyerek müzeden ayrıldılar.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'
Meral Akşener AVM gezisinde görüntülendi