Başkan Şahin Panorama Müzesini inceledi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Gaziantep’in kurtuluşunu yansıtacak olan “Panorama 25 Aralık Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi” çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor.

Başkan Şahin Panorama Müzesini inceledi
Başkan Şahin Panorama Müzesini inceledi
GİRİŞ 30.01.2018 15:18 GÜNCELLEME 30.01.2018 15:18

Müzenin yağlı boya ile görselini hazırlayan Rus Ressam Aleksander Samsonov’u ekibi ile birlikte Antalya’da ziyaret eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, çalışmalarda aksaklık ve eksik konu kalmaması için Panorama 25 Aralık Tarih Kurulu Heyeti, Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Üyeleri ve Gaziantep’in kurtuluşu ile ilgili bilgi ve belge sahibi olan herkes ile  birlikte hareket ettiklerini söyledi.

Antalya’daki atölye çalışmalarını Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü’nden öğretim üyeleri, Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi Tarih Kurulu heyeti ve Büyükşehir teknik ekibi ile birlikte ziyaret eden Şahin, müzede olması gereken görseller ve ayrıntılar konusu üzerinde fikir alış verişinde bulundu.

“Panorama 25 Aralık Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi”nin yapımı için Gaziantep olarak ‘ortak akılla’ hareket ettiklerini ifade eden Şahin, “Biz bu konuda bilgi sahibi olan herkesin fikrini alıyoruz. Gaziantep’in geçmişi için kimde ne bilgi varsa onu değerlendirmek istiyoruz. Bu alanda ortak akılla hareket etmeye gayret gösteriyoruz” diye konuştu.

25 ARALIK 2018’DE HİZMETE GİRECEK

12 dönüm üzerinde kurulacak olan Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi; 12 metre yüksekliğinde, 113 metre uzunluğunda kademeli geçişlerle bin 133 metrekare maket alanı, 32 metre çapıyla adeta o günleri yaşatacak hatta olayların içinde hissettirecek.

Panoramaya giriş, Gaziantep'in Kurtuluş Savaşı'nda da etkili bir rol üstlendiği mağara ve livaslarla sağlanacak olup, panoramaya ulaşana dek, hazırlık bölümü ile görsel ve işitsel anlatım teknikleriyle panorama sahnesine hazırlayacak. Antep savunmasının anlatılacağı panorama müzesi, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olan 25 Aralık 2018’de ziyarete açılması planlanıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri