Uluslararası yayımcılık buluşmaları başlıyor

2016 yılında başlattığı Uluslararası İstanbul Yayımcılık Profesyonel Buluşmaları’nın 2018 yılı startını verdi.

Uluslararası yayımcılık buluşmaları başlıyor
Uluslararası yayımcılık buluşmaları başlıyor
GİRİŞ 23.02.2018 09:05 GÜNCELLEME 23.02.2018 11:05

Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği, Türk yayımcıları ile dünya yayımcılarının karşılıklı iş birliğinin artırılması ve İstanbul’un bir telif marketi haline getirilmesi amacıyla 2016 yılında başlattığı Uluslararası İstanbul Yayımcılık Profesyonel Buluşmaları’nın 2018 yılı startını verdi.

2018’de  3.’sü düzenlenecek programın “hazırlık ve planlama toplantısı”, 15 Kasım 2017 Çarşamba günü İnsan Kitap'ın Beyoğlu ofisinde yapıldı. Toplantıya TBYM Başkanı Tayfur Esen, Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı Dr. Muhammed Hamidullah Ağırakça, ARGE Komisyonu Başkanı Yrd. Doç. Akif Pamuk, Uluslararası İlişkiler Komisyonu Üyesi Dr. Murat Daoudov, Genel Sekreter Av. Arb. Melahat Boran ve üye yayınevi temsilcileri katıldı.
 
Programın açılış konuşmasını TBYM Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı Dr. Muhammed Hamidullah Ağırakça gerçekleştirdi.

Yapmış olduğu konuşmasında iki yıl önce Arap ülkeleriyle başlatılan Fellowship Programı hakkında katılımcıları bilgilendiren M. Hamidullah Ağırakça, programın gelişim sürecini ve gelinen noktayı aktardı; ardından Uluslararası İstanbul 2. Yayımcılık Profesyonel Buluşmaları’nın sonuç filmi izlendi.

 

 

 
Film sonrası konuşmasına devam eden Ağırakça, “2018 için vizyonumuzu 50 ülke, 50 yayıncı şeklinde belirledik” dedi.
 
Programın Türkçe adını “Uluslararası İstanbul Yayımcılık Profesyonel Buluşmaları”, yabancı dilde ise “İstanbul Fellowship Programı” olarak isimlendirdiklerini dile getiren Hamidullah Ağırakça, bu çerçevede www.fellowship.istanbul web sitesi ve fellowshipistanbul olarak da sosyal medya hesapları oluşturulduğunu kaydederek, yayıncıların bu hesapları takip etmelerini arzu ettiklerini söyledi.

Türkiye’deki Yayıncılık Sektörü Büyüyor

Bugünkü toplantının ana hedeflerinden bir tanesinin fellowship programını yayıncılarla değerlendirip “neler yapıyoruz, neredeyiz ve neler yapabiliriz?” diye fikir alışverişinde bulunmak olduğunun altını çizen Hamidullah Ağırakça şunları söyledi: “Bundan sonraki süreci TBYM’ye ait bir çalışma olarak görüyoruz. Bugüne kadar ciddi birikim ve tecrübe elde edildi. Çalışmalarına geçtiğimiz yıl başlayan bir proje var: YATEDAM. Bugüne kadar oradan da gelen ivme ile beraber çalışmalar bir yere geldi, ciddi adımlar atıldı. Fellowship programını organize eden TBYM olarak büyük bir çalışma ağına giriyoruz. Ve bundan sonraki yıllarda da belki daha büyük projelerle Türkiye’deki yayıncılık sektörünü daha ileri noktaya taşıyacağımıza inanıyoruz.”
 
Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı Dr. Muhammed Hamidullah Ağırakça konuşmasının sonunda bu çerçevede yapılan çalışmalar, yeni oluşturulan vizyon ve hedefler konusunda katılımcıları bilgilendirmek üzere Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği Başkanı Tayfur Esen’e söz verdi.

İstanbul Fellowship, Bir Türkiye Projesi
 
“Güzel şeyler olacak, inşallah. Biz buna inanıyoruz” cümleleriyle sözlerine başlayan Başkan Tayfur Esen, “yapmaya çalıştığımız bu çalışmayı, bütün yayıncı arkadaşlarımızın gündeminde olan ve her birinin kendi adına olayı sahipleneceği bir Türkiye projesi olarak görüyoruz. Biz Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği devam ettiği, var olduğu sürece bu işi yapma gayreti içerisinde olacağız” dedi.
 
Türk Yayıncılar ile Dünya Yayıncıların Buluşması
 
İlk yılki Uluslararası İstanbul Yayımcı Profesyonel Buluşmaları’nda 184 kitabın telifi satılırken, ikinci yıl 439 kitabın telifinin satıldığına dikkat çeken Başkan Tayfur Esen konuşmasına şöyle devam etti: “Bu çok iyi bir sonuç bizler açısından. Çünkü ne ürettiğini, hangi pazarda neyin satılacağını artık fark etmiş bir Türk yayın piyasası söz konusu. Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği’nin koordine ettiği ve Uluslararası İstanbul 3. Yayımcılık Profesyonel Buluşmaları adını verdiğimiz çalışma, Uluslararası İlişkiler Komisyonu Muhammed Hamidullah Ağırakça Başkanlığında güzel bir şekilde yoluna devam ediyor. Biz tabii ki her birimiz için bir ufuk belirlemeye çalıştık. Fellowship çalışmamız 3. yılında hepimize güzel kapılar aralayacak. Çünkü Türk yayıncılar ile dünya yayıncılarının buluşması gün geçtikçe daha bir ivme kazanıyor ve bu sinerjiye dönüşüyor. Daha önceki yurtdışı kitap fuarlarında gerçekleştirdiğimiz buluşmalar artık İstanbul’da da bir buluşma gerekliliğini ortaya koydu. Birçok değer üreten İstanbul’un bir telif marketi olması önünde de hiçbir engel olmadığını gördük ve bunu gerçekleştirmek için yola çıktık. Dünya yayıncıları inşallah buralara, İstanbul’a gelecek, sizlerle buluşacak ve sizlerin üretmiş olduğu ürünleri bizzat yerinde görerek bunlara talip olacak.” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı