Bahadıroğlu: Kitap okumayla tarihçi olunmaz

Tartışmalara yol açan “Muhteşem Yüzyıl” dizisinin senaristini eleştiren Yavuz Bahadıroğlu, '4 bin sayfa kitap okudum' smzlerine tepki gösterdi...

Bahadıroğlu: Kitap okumayla tarihçi olunmaz
Bahadıroğlu: Kitap okumayla tarihçi olunmaz
GİRİŞ 26.03.2011 13:26 GÜNCELLEME 26.03.2011 13:26

İşlediği farklı konular ve gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmelerle Küçükçekmece’de söyleşilerin vazgeçilmez ismi haline gelen Araştırmacı Yazar Yavuz Bahadıroğlu, Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’ne konuk oldu.

Gündemdeki Libya savaşı ve bir televizyon kanalında yayınlanan “Muhteşem Yüzyıl” dizisi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Yazar Bahadıroğlu’nun söyleşisine katılım yoğundu. Araştırmacı yazar, ailelere de çocuk yetiştirmek ile ilgili tavsiyelerde bulundu.

HERŞEYİN BİR BEDELİ VAR

Çanakkale Zaferini kaynakları tükenmiş bir milletin eşsiz zaferi olarak tanımlayan Araştırmacı Yazar Yavuz Bahadıroğlu, savaşın bilinmeyen yönlerini anlattı. Bahadıroğlu, Arap dünyasında yaşanan savaşla ilgili olarak da “Bir zamanlar Osmanlı’yı inkar edenler şimdi o günleri ve o günlerin rahatlığını özlüyorlar. Ama Allah böyle fatura ödetir. Keşke olmasaydı ama her şeyin bir bedeli var.” diyerek, Libya Lideri Muammer Kaddafi’nin  “Hepimiz Osmanlıyız” yorumuna dikkat çekti.

KİTAP OKUMAKLA TARİHÇİ OLUNMAZ

Bir televizyon kanalında yayınlanan ve tartışmalara yol açan “Muhteşem Yüzyıl” dizisinin senaristini eleştiren Bahadıroğlu, “Muhteşem Yüzyıl dizisinin senaristi 4 bin sayfalık tarih kitabı okudum diyor. 4 bin sayfa kitap okumakla bir senaryo yazarı nasıl övünür.  Bu zaten senaristin yapması gereken bir şey.  4 bin sayfa Kanuni dönemi okumakla tarihçi olunmaz. Bu dizide hatalar giderek ekleniyor. Orada anlatılan gibi bir Kanuni ve Hürrem söz konusu olsaydı, Çanakkale zaferi olmazdı. Çünkü Çanakkale’de savaşan insanlar Osmanlı’nın son yansımasıdır” dedi.

Bahadıroğlu, ailelere de çocuk yetiştirmek ile ilgili tavsiyelerde bulundu. Osmanlının doğru insan yetiştirmesinin nedeni bütün ailenin aynı sohbeti yapmasıdır diyen yazar, “Çok dengeli bir anne baba olmalı ve çok dengeli evlat yetiştirmelisiniz. Çocuğunuza iyi örnek olun. Sizler;  ona, buna, Amerika’ya dayanmayın. Sadece Allah’a dayanın. Şerre kötüye alet olmayın.Allah gayretinizi görür ve ödüllendirir.”dedi.

ÇANAKKALE ZAFERİNİ ÇOCUKLARINIZA ANLATIN

Çanakkale’de kahramanca savaşan Seyid Onbaşı’ya dikkat çeken Bahadıroğlu “Çanakkale mucizeler tarlasıdır ve bu mucizeler Allahın eseridir. Seyid Onbaşı’da doğru tarafta durmuş ve bu savaşı kazanmak için elinden geleni yapmıştır. Seyid Onbaşı yılmamış, bıkmamış, bu mantıkla çalışmış ve kazanmıştır.”dedi.  İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy’un da anıldığı söyleşide, Yazar Bahadıroğlu ailelere seslenerek, “Mehmet Akif Ersoy, Allah tarafından İstiklal Marşı’nın yazılması için seçilmiş bir insandır. Sizlerde bu zaferi çocuklarınıza öyle bir anlatın ki, bu ülkede kanlı Çanakkale yılları bir daha yaşanmasın” dedi. Bahadıroğlu, söyleşisinin sonunda kitaplarını imzaladı ve katılımcılarla sohbet etti.

KAYNAK: HABER 7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...
Çocuklara armağan edilen ilk bayram TBMM arşivinde