Metin Yüksel özel gecede anılıyor

23 Şubat 1979 yılında Cuma namazı çıkışı öldürülen Metin Yüksel Üsküdar'da anılıyor.

Metin Yüksel özel gecede anılıyor
Metin Yüksel özel gecede anılıyor
GİRİŞ 23.02.2012 14:31 GÜNCELLEME 23.02.2012 14:31
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İHL Sözlük tarafından 1980 öncesi gençlik önderlerinden Metin Yüksel anısına bir gece düzenleniyor.

23 Şubat 1979 yılında Cuma namazı çıkışı henüz 21 yaşındayken öldürülen Metin Yüksel, 33. Ölüm yıldönümünde Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde anılacak.

Anma gecesinde, Metin Yüksel’in bilinmeyen yönleri, fikirleri, toplumsal çalışmaları bir kez daha hatırlanarak günümüz gençlerine tanıtılması hedefleniyor.

Gecede Metin Yüksel’in sevenleri ve dava arkadaşları onun hayatını ve mücadelesini anlatırken Grup Yürüyüş ezgileri ile sahne alacak, Metin Yüksel Ezgisi birçok sanatçı tarafından birlikte seslendirilecek.

Program Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

KAYNAK: HABER 7
YORUMLAR 3
  • Can Bican 12 yıl önce Şikayet Et
    Şehid, tarihin kalbi.... Şehid, tarihin kalbi,<br> Şehid, zamanın çarkı,<br> Şehid, ötelerden bir çağrı.<br> Bir Şehid düşünce toprağa, ilkbaharda<br> Nasıl canlanırsa toprak, ağaç, yaprak, çiçekler,<br> Öylesine sular gibi yürür kanlar, damarına yeryüzünün. <br> Şehid, tarihin kalbi, <br> Şehid, zamanın çarkı, <br> Şehid, ötelerden bir çağrı.
    Cevapla
  • noter tasdikli yorumcu 12 yıl önce Şikayet Et
    gülü goncayken kopardılar. o günlerin kavgasının kurbanlarından biriydi. Ablası süreyya yükseli tanımıştım. başka bir dünyanın insanıydı o yaşadı ama sadece Allah aşkıyla .güleryüzüyle alçak gönüllülüğüyle nice gönüller fethetti. namaza alıştırdı.tebliğ gücü yüksek bir ablamızdı. ailece nur içinde yatsınlar.
    Cevapla
  • darbeleredurde 12 yıl önce Şikayet Et
    şehid metin yüksel in şehadeti. türkiyede müslümanlar için bir miladdır.nur içinde yatsın ve bu konu bencede bu kadar cılız bir haber konusu olmamalıydı.artık gönül rahatlığıyla bizim feyazân diyebilirim :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu