Kütahya

Kütahya’da adlli yıl açılışı

13:33 01 Eylül 2015
Kütahya’da adlli yıl açılışı

 Kütahya’da adli yılın başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Kütahya Adliye sarayı önündeki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Baro Başkanı Avukat Ahmet Atam, avukatların en öncelikli görevlerinin hukukun üstünlüğünün sağlanması ve keyfiliklerin önlenmesi olduğunu belirtti.

"Bu nedenle misyonumuzun bizi toplumumuzdan koparmasına izin vermemeliyiz" diyen Atam, şöyle konuştu:

"Vizyonumuz, kendi bireysel alanımızın dışına çıkıp, toplumsal alana yönelmek olmalıdır. En önemli dayanağımız da baromuz, meslektaşlarımız arasındaki dayanağımızdır. Bu mesleğin saygınlığının bir gereğidir. Ve en önemlisi bizler bu ülkenin hukukçularıyız. Bilgili, donanımlı, cesur ve bağımsız olmalıyız. Evet, bağımsız olmalıyız. Hiçbir kişinin, grubun ya da siyasi oluşumun etkisinde kalmadan, adaletin tecellisi, hukukun üstünlüğü, adil yargılanma hakkı ve her tür hukuksuzluğa karşı dik bir duruş sergileyerek, doğrunun ve haklının yanında olmalıyız."

Avukat evinde devam eden törende, bir süre önce geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Avukat İsmail Tünür'ün adını taşıyan Staj Eğitim Merkezinde avukatlık stajlarını tamamlayan stajyerlere sertifikaları ve eğitim veren avukatlara da teşekkür plaketleri verildi.

Tören, ikramların ardından sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.