Kütahya

Kütahya'daki çatı yangını

14:57 03 Eylül 2015
Kütahya'daki çatı yangını

Kütahya Belediye Başkanı Saraçoğlu, yangının çıktığı binada incelemelerde bulundu

Kütahya'da 4 katlı bir binanın çatısında çıkan yangının, piknik tüpü ile ısıtılarak yapıştırılan plastik yağmur oluğununun alev alması sonucu çıktığı belirlendi. 

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, 100. Yıl Mahallesi'nde Beylikent Sitesi'nde çıkan yangın alanında incelemelerde bulundu. Saraçoğlu, burada yaptığı açıklamada, çıkan yangının belediyeye bağlı itfaiye ekiplerinin başarılı müdahalesi sonucunda çevre binalara sıçramadan söndürüldüğünü hatırlattı.

Yangına binada yapılan tadilatın sebep olduğunu bildiren Saraçoğlu, şöyle konuştu:

"İtfaiye ekiplerimiz yangının çıkış sebebiyle ilgili yaptığı araştırmada, piknik tüpüyle plastik yağmur olukları ısıtılarak yapıştırma işlemi yapıldığı tespit edildi. Bu işlem sırasında da plastik boru alev almış ve tüm binanın çatısını alevler sarmış. Belediye itfaiye ekiplerimiz, Orman Bölge Müdürlüğü itfaiye ekiplerinin de desteğiyle yangın çevre binalara sıçramadan kontrol altına alındı. Çok şükür üzücü bir olay yaşanmadan yangın söndürüldü. En büyük tesellimiz böyle büyük bir yangında can kaybının olmamasıdır. Yangında sadece maddi hasar meydana geldi."

Kütahya'da dün akşam saatlerinde bir sitenin 4 katlı binasının çatısında yangın çıkmış, itfaiye ekiplerinin yaklaşık iki saat süren çalışmaları sonucu yangın söndürülmüştü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.