Kütahya

"Gebe Okulu"nda eğitimler tamamlandı

15:53 03 Eylül 2015
"Gebe Okulu"nda eğitimler tamamlandı

 Kütahya Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri İsmail Zehir, anne adaylarına gebelik ve sonrası için yardımcı olmak adına başlattıkları 'Gebe Okulu' etkinliğinde eğitimlerin tamamlandığını bildirdi.

Zehir, gazetecilere yaptığı açıklamada, genel sekreterliğe bağlı hastanelerde anne adaylarına yönelik eğitim seminerleri düzenlendiğini hatırlattı.

Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Gediz Devlet Hastanesinde yapılan eğitim faaliyetlerinin tamamlandığını ifade eden Zehir, şunları söyledi:

"Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları ve uzman personel ile birlikte hamilelik süreci, doğum öncesi ve sonrasında bakım yönetim rehberleri kılavuzluğunda, anne adaylarına eğitimler verildi. Bu eğitimlerle anne adaylarının bilgi düzeylerini arttırarak, korkularını gidermek, kaygılarla başa çıkmalarını ve normal doğuma kendilerini hazır hissetmelerini sağlamayı hedefledik. Anne adayları, hamilelik ve sonrasında beslenme, hamilelikte, lohusalıkta duygusal değişiklik, anne sütünün önemi, nefes ve kas egzersizleri, gebelikte diyabet, yeni doğan bebek bakımı konularında eğitime tabi tutuldular. Eğitim sonrasında anne adaylarına katılım belgeleri verildi."

Zehir, düzenlenen eğitimlerle anne adaylarının normal doğuma özendirmeyi, sezeryan oranlarını azaltmayı da hedeflediklerini sözlerine ekledi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.