Kütahya

Kütahya'daki çatı yangını

13:17 05 Eylül 2015
Kütahya'daki çatı yangını

Bir apartmanın çatısında çıkan yangına müdahale ederken dumandan etkilenen ve yaralanan itfaiye eri, tedavi gördüğü hastanede kurtarılamadı

Kütahya'da, önceki gün 4 katlı bir apartmanın çatısında çıkan yangına müdahale ederken dumandan etkilenen ve yaralanan itfaiye eri Ömer Türk, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 100. Yıl Mahallesi'ndeki Beylikent Sitesi'nde çıkan çatı yangınına müdahale eden itfaiyecilerden Ömer Türk'ün (33), tedavi gördüğü İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşamını yitirdiğini bildirdi. 

Ölümünden büyük üzüntü duydukları Türk'ün, çatının çökmesi sonucu alevlerin içerisinde kaldığını anlatan Saraçoğlu, şunları söyledi: 

"Diğer itfaiyeci arkadaşlarımızın kısa süredeki müdahalesiyle Ömer, düştüğü yerden alınarak hastaneye sevk edilmişti. Kütahya'daki hastanelerimizde kapsamlı yanık ünitemiz olmadığından kardeşimiz, İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderildi. İlk etapta dışarıdan çok fazla yanık olmadığı için 'hafif yaralı' denildi. Doktorlarıyla yaptığımız görüşmelerde Ömer'in dış yanığından çok dumandan ve ateşin sıcağından etkilenerek akciğer ve böbreklerinin zarar gördüğünü söylemişlerdi. Burada yapılan müdahalelere rağmen maalesef kardeşimizi bu sabaha karşı kaybettik. Bunun derin üzüntüsünü yaşıyoruz. İçimiz yanıyor."

Saraçoğlu, Türk'ün cenazesinin otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumuna gönderildiğini belirterek, cenazenin yarın Kütahya İtfaiye Müdürlüğü önünde düzenlenecek törenin ardından merkeze bağlı Bayat köyünde toprağa verileceğini bildirdi.

Öte yandan, itfaiyeci Ömer Türk'ün evine meslektaşları tarafından Türk bayrağı asıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiyesinde göreve başlayan Türk'ün, 2010 yılında memleketi Kütahya'ya tayin olduğu, burada eğitimlerini tamamlayarak usta öğretici olarak görev yaptığı öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.