Kütahya

Emet Dere Mahallesi'nin okul ihtiyacı

17:46 11 Eylül 2015
Emet Dere Mahallesi'nin okul ihtiyacı

Kütahya'nın Emet ilçesi Dere Mahallesi Muhtarı Ali Kalaycı, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan okulun yerine yenisinin yapılmasını istedi.

Kalaycı, yaptığı açıklamada, Dere Mahallesi'nin ilçenin en büyük mahallelerinden olduğuna işaret ederek, mahallede bulunan Cevizdere İlköğretim Okulu'nun bu yılın başında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkıldığını anımsattı.

Yıkılan okulun yerine yenisinin yapılmadığını ifade eden Kalaycı, şöyle konuştu:

"Mahallemiz 2 bin 300 nüfuslu Emet'in en eski mahallelerinden. 2011 yılında Simav'da meydana gelen depremden sonra okul binamızda yapılan depreme dayanıklılık testlerinde, depreme dayanıklı olmadığı yetkililerce tesbit edildi. Okulumuzda taşımalılar ile birlikte 150 den fazla öğrencisi olan okul binası 2015 yılı başlarında tamamen yıkıldı. Yerine ise henüz okul yapılmadı. Ne zaman yapılacağı da meçhul. 2014-2015 öğretim yılında mahallemizdeki 86 öğrenci 3 eylül ilköğretim okuluna alındı. Bu senede yine aynısı yapılacak. Vatandaşlar okul olmadığı için mahallemize taşınmak istemiyor. Mahallede oturan bazı vatandaşlarda yine okul olmadığı için okula yakın mahalleleri tercih ediyorlar. Yetkililerin bir an önce yıkılan okul yerine yeni okul yapmasını istiyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.