Kütahya

AK Parti Kütahya Milletvekili Nazlı, yeni eğitim-öğretim yılını kutladı

17:33 28 Eylül 2015
AK Parti Kütahya Milletvekili Nazlı, yeni eğitim-öğretim yılını kutladı

AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, "Eğitime yapılan yatırımları geleceğimizin teminatı olarak değerlendirip bütçeden en büyük payı her zaman eğitime ayırdık" dedi.

Nazlı, İlköğretim Haftası'nın başlaması dolayısıyla yaptığı açıklamada, yeni eğitim-öğretim döneminin öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hayırlar getirmesini temenni ederek, eğitimin birebir insan ilişkilerine dayanan hassas ve o ölçüde yorucu ancak ülkenin geleceği adına kutlu bir çaba olduğuna işaret etti.

AK Parti'nin ruhen ve bedenen sağlıklı nesiller yetiştirme gayesiyle eğitim alanında ilklere imza attığını dile getiren Nazlı, şöyle konuştu:

"Eğitime yapılan yatırımları geleceğimizin teminatı olarak değerlendirip bütçeden en büyük payı her zaman eğitime ayırdık. Yeni okullar, yeni derslikler yaparak fiziki ortamları eğitime uygun hale getirdik. Bilgisayarlar, bilişim teknoloji sınıfları, internet bağlantıları ve Fatih Projesi ile eğitimde teknolojiden üst düzeyde yararlanma hedefini gerçekleştirdik. Son 13 yılda Kütahya'ya 400 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık. Bin 821 yeni derslik inşa ettik. 2002'de 320 olan okul sayımız 2014 sonu itibariyle 723'e yükselttik. Derslik başına düşen öğrenci sayımızı düşürdük. Kütahya'da görev yapan öğretmen sayısını 4 kat artırdık. 2002'de bin 746 öğretmen varken 2014'de 7 bin 32 öğretmenimiz oldu. Ders kitaplarını eğitimin her kademesinde ücretsiz hale getirdik. Şartlı eğitim yardımıyla ailelerin yükünü hafiflettik."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.