Kütahya

Okullarda ilk ders zili çaldı

17:36 28 Eylül 2015
Okullarda ilk ders zili çaldı

Kütahya'da yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulunda tören düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşma yapan Vali Şerif Yılmaz, yeni eğitim öğretim yılının başarılı bir şekilde geçmesi temennisinde bulundu.

Yılmaz, Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkmak, Türkiye'nin dünya ülkeleri ile rekabet edebilir hale gelmesi ve içine çekilmek istendiği girdaptan çıkılabilmesinin eğitimle mümkün olabileceğini söyledi.

Okulları, cahilliğe karşı savaş verilen bir yer olarak gördüklerini ifade eden Yılmaz, "Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın yetişmesi için eğitimin olmazsa olmazı okullardır. Çocuklarımızın özgür olabilmesi, sorumluluklarını yerine getirebilmesi için bu eğitimi alması gerekiyor. Çünkü biz bugün dünya ölçeğinde bir ülke haline gelebilmişsek, bugün kendi silahını, kendi milli harp araçlarını yapabiliyorsak, bu eğitim sayesinde oldu. Bu eğitim yuvalarına sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur" ifadelerini kullandı.

Daha sonra, öğrenciler günün anlam ve önemini içeren şiirler okurken, üst sınıf öğrencileri okula yeni başlayan öğrencilere gül verdi.

Törende, Osmanlı Devleti geleneklerinden olan ve okula yeni başlayan çocuklar için hazırlanan "amin alayı" düzenlendi.

Törene, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı ve İshak Gazel, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz, daire müdürleri, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, eğitim camiası ve öğrenci velileri katıldı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.