Kütahya

Kütahya'da "İtfaiyecilik Haftası" etkinliklerle kutlandı

12:43 29 Eylül 2015
Kütahya'da "İtfaiyecilik Haftası" etkinliklerle kutlandı

 Kütahya’da "İtfaiyecilik Haftası" etkinlikleri kapsamında, geçen ay çıkan yangında hayatını kaybeden itfaiye eri Ömer Türk anısına sergi açıldı.

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, sergi açılışında yaptığı konuşmada, İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun 301’inci yıl dönümünün kutlandığını hatırlatarak, Kütahya İtfaiyesinin ise 87 yıl önce kurulduğunu söyledi.

Kütahya itfaiyesini daha da güçlendirmek için çalışmalar yapıldığını bildiren Saraçoğlu, "Yeni itfaiye hizmet binası ihalesini bir süre önce yapmıştık. Bu proje 1 milyon 800 bin liraya mal olacaktır. Ayrıca İtfaiye araç filosunu da güçlendiriyoruz. Geçtiğimiz günlerde 630 bin liraya tam teçhizatlı bir aracımızı itfaiyemize kazandırdık. Yakında ise 18 metre merdivenli yine tam teçhizatlı yaklaşık 650 bin liralık bir araç daha kazandıracağız” dedi. 

Kütahya itfaiyesi olarak "Gönüllü İtfaiyecilik" eğitimlerine de önem verdiklerini kaydeden Saraçoğlu, şöyle konuştu:

"2014 yılında itfaiyecilik mesleğini kamuoyuna tanıtmak, yangın ve kurtarma konularında eğitilmiş gönüllüler oluşturmak, yangın ve afetlerle mücadelede halkımızın katkılarını sağlamak amacıyla ‘Gönüllü İtfaiyecilik Eğitimi’ni başlattık. Şu ana kadar 102 gönüllümüz sertifikalarını almıştır. Eğitimlerimizin yanı sıra şehir merkezine uzak mahallelerimize yangına ilk müdahalenin önemi nedeniyle 7 itfaiye su tankeri dağıtımını yapıyoruz."

Saraçoğlu, bir süre önce çıkan bir çatı yangınına müdahale ettiği sırada yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden itfaiye eri Ömer Türk’ün isminin kentteki bir sokak veya caddeye verileceğini de sözlerine ekledi.

Daha sonra, Ömer Türk anısına hazırlanan sergide, çıkan yangınlara müdahale esnasında çekilen fotoğraflar, kullanılan araç gereçler ve kıyafetler sergilendi.

Gönüllü itfaiyecilerin sertifikalarının protokol üyelerince verildiği programda kondisyon yükseltme eğitim pentatlon gösterileri ile yangın söndürme tatbikatı gösterisi sunuldu.

Programa Vali Şerif Yılmaz, AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürü Nihat Helvacı, itfaiye personeli, mahalle muhtarları ile davetliler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.