Kütahya

Kütahya'da ''Sunullah-ı Gaybi ve Dönemi'' Sempozyomu

16:55 02 Ekim 2015
Kütahya'da ''Sunullah-ı Gaybi ve Dönemi'' Sempozyomu

 Kütahya’da, ''Şehir Değerlerini Tanıyor Projesi'' kapsamında şair ''Sunullah-ı Gaybi ve Dönemi'' Sempozyumu düzenleniyor.

Kütahya Belediyesi, Kütahya Valiliği, İl Müftülüğü ve bazı sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) İlahiyat Fakültesi ve DPÜ İslam Medeniyeti Uygulama ve Araştırma Merkezi (DİMAM) tarafından organize edilen sempozyum Belediye Kültür ve Ticaret merkezinde başladı.

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, programın açılışında yaptığı konuşmada, kentin kültür hazinesinden bir değerin ve bir dönemin daha anlaşılabilmesi ve gelecek nesillere aktarılması için sempozyum düzenlendiğini söyledi.

Sunullah-ı Gaybi'nin Kütahya büyük önem taşıdığını dile getiren Saraçoğlu, şöyle konuştu:

''Kütahya Belediyesi olarak yola çıktığımız ilk gün bir şehrin inşasında temel meselenin kültür medeniyetinin inşası olduğunu, bu sebeple kültürel faaliyetler açısından farklı bir döneme girdiğimizi ve bunu şehrimizde yaşayan her insanın fark edeceğini söylemiştik. Belediyelerin görev alanı sadece yol yapmak, asfalt sermek, park yapmak değildir. Kütahya Belediyesi olarak kültürel faaliyetlere gereken önemi gösteriyor ve şehrimizin değerlerine, böylesi önemli çalışmalarla sahip çıkmaya, güncel tutmaya çalışıyoruz. Üniversite-şehir bütünleşmesinde kültürel çalışmaların etkisinin ne denli büyük olduğunun farkındayız. Biz kurum olarak bu çalışmalarda köprü görevi üstlenmekten mutluluk duyuyoruz.”

Saraçoğlu, kentin değerlerini ön plana çıkaran benzer programlara destek vermeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Rektör Prof. Dr. Remzi Gören ise döneminde yeterince anlaşılamayan ve hak ettiği değeri görmeyen Sunullah-ı Gaybi hazretlerini ve dönemini bir sempozyumla, akademik olarak ele alıp torunları olarak Kütahya'ya bıraktığı ilmi mirasını ve güzel hatırasını anarak vefa borcunu ödemeye çalıştıklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.