Kütahya

Simav'daki öğrenciler Avrupa yolcusu

16:39 05 Ekim 2015
Simav'daki öğrenciler Avrupa yolcusu

Kütahya'nın Simav ilçesinde, "Elektro-Hidrolik ve Pnömatik Teknolojisi" isimli Avrupa Birliği projesi kapsamında Almanya, Belçika ve İsveç'e gidecek öğrenciler, Kaymakam Türker Çağatay Halim'i ziyaret etti.

Kaymakam Halim'e proje hakkında bilgiler veren Simav Halil İbrahim Kazcıoğlu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Çetin Terzioğlu, okul olarak geleceğin ustaları olacak öğrencileri değişen teknolojiye ve buna paralel olarak insanların hız kazanan ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi, beceri ve davranışları kazanmış nitelikli ara insan gücü olarak yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kaymakam Türker Çağatay Halim de Avrupa gezisinin öğrenciler için çok farklı bir tecrübe olacağını ifade ederek, "Konuya sadece proje kapsamında bakmayın. Genel bir gözlem yapın. Bizden daha artı olan nedir? Çünkü ben sizleri dönüşte de davet edeceğim. O zaman daha uzun konuşacağız. Dönüşte hepinize 3-5 dakika söz hakkı vereceğim. Gideceğiniz ülkelerde ve şehirlerde bizden daha iyi olan neleri var, bunları gözlemleyin. Önemli olan bunları gözlemleyebilmektir. Edineceğiniz tecrübenin de inşallah gelecekteki meslek yaşantınıza katkısı olacağını umut ediyorum. Güle güle gidip sağ salim gelmenizi temenni ediyorum" dedi.

Proje kapsamında 15 gün sürecek Avrupa gezisine, 3 refakatçi öğretmen ile 7 öğrencinin gideceği bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.