Kütahya

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Tonbul:

14:52 18 Ekim 2015
Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Tonbul:

"Amacımız, öncü medeniyet yani bizim medeniyetimizi öncü hale getirmek. İkincisi de güçlü sendika ve büyük Türkiye"

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, "Amacımız, öncü medeniyet yani bizim medeniyetimizi öncü hale getirmek. İkincisi de güçlü sendika ve büyük Türkiye" dedi.

Tonbul, Kütahya Belediyesi Kültür Sarayı'nda düzenlenen "Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye, Hedef 1 Milyon Üye Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, sendikaların toplu sözleşme hakkını oldukça zor elde ettiğini söyledi.

En iyiyi arayışın her zaman olacağını ve imzalanan toplu sözleşmenin son olmadığını, bundan sonra da yine sözleşmeler yapılacağını belirten Tonbul, şöyle devam etti:

"Bundan sonra iyi toplu sözleşmeler oldukça, 'Bunun da iyisini yapacağız' diyerek devam edip gidecek. Zaman zaman elde edilen kazanımları unutabiliyoruz. Bunu biraz hatırlatmak lazım. Bu arada Memur-Sen ne yapıyor, bunu da bilmemiz lazım. Amacımız, öncü medeniyet yani bizim medeniyetimizi öncü hale getirmek. İkincisi de güçlü sendika ve büyük Türkiye. Büyük Türkiye, öncü medeniyet ve güçlü sendikacılık için Memur-Sen ne yapıyor? Onun için de hedef belirledik. 1 milyon üye hedefimiz var. Bizler Memur-Sen ailesi olarak, amaçlarımızı herkese anlatacağız ve onları sendikamıza üye yapacağız. Bununla da kalmayıp onları aynı zamanda bu ülke için çalışan birer nefer yapacağız."

Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen de terörü şiddetle kınadıklarını vurguladı.

Memur-Sen'in "1 milyon üye hedefi" toplantılarının birçok ilde eş zamanlı yapıldığını dile getiren Cankesen, "Amacımız elbette 1 milyon üye hedefine ulaşmak ancak bu hedefe ulaşırken de Türkiye'de istikrarı sağlamak. Sendikacılık anlayışımız, sadece ücret pazarlığı yapan bir anlayış değildir. Ülkemizde istikrarın sağlanmasını da kendimize görev addediyoruz" diye konuştu.

Toplantıya, AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, Memur-Sen Kütahya Temsilcisi Kamil Uçan, Memur-Sen'e bağlı sendikaların şube başkanları, temsilcileri ve üyeleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.