Kütahya

Simav'da deprem tatbikatı

15:59 20 Ekim 2015
Simav'da deprem tatbikatı

Kütahya'nın Simav ilçesinde, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekibinin organize ettiği deprem tatbikatı düzenlendi.

Doç. Dr. İsmail Karakuyu Simav Devlet Hastanesi'nde Hastane Afet Planı kapsamında  gerçekleştirilen deprem ve tahliye tatbikatı, önceden hazırlanan senaryoya uygun olarak yapıldı.

Tatbikat gereği, deprem nedeniyle hasta ve yakınlarının itfaiye merdiveni ve yangın merdivenlerinden tahliyesi yapılırken hastane yakınında bulunan Simav İbni Sina Anadolu Sağlık Meslek Lisesi bahçesine kurulan sahra çadırına yaralıların ambulanslarla sevki de koordinasyon içinde gerçekleştirildi.

UMKE İlçe Amiri Mustafa Gök, gazetecilere yaptığı açıklamada, Simav çevresinde son zamanlarda depremlerin arttığını hatırlatarak, olası deprem ve afet durumunda hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi.

UMKE olarak deprem ve doğal afetlere hazırlıklı olduklarını ifade eden Gök, şöyle konuştu:

"Afet ve deprem durumunda elektrik ve telefonların kesinti nedeniyle çalışamayacağını göz önünde tutarak, telsizleri kullanıyoruz. Tatbikatı 45 dakika arasında gerçekleştirmeyi planlıyorduk. 45 dakikada başarıyla sona erdirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çok verimli bir tatbikat oldu. Ekibimiz verilen görevleri harfiyen yerine getirdi. Simav Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Tatbikata, Eskişehir Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Şube Müdürü Dr. Cem Güre, Kütahya UMKE Sorumlusu Levent Bircan, Simav UMKE Görevlisi Mustafa Gök,  30 UMKE personeli ve 10 Simav İbni Sina Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.