Kütahya

Emet'te "hayır yemeği" geleneği

12:51 21 Ekim 2015
Emet'te "hayır yemeği" geleneği

 Kütahya'nın Emet ilçesine bağlı Yarış köyünde, gelecek yıl bereketli hasat mevsimi geçirmek ve belalardan korunmak için yaklaşık bir asırdır "hayır yemeği" geleneği uygulanıyor. 

Yarış Köyü Muhtarı Mehmet Ali Tuncel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köyde yaşayan vatandaşların kendi imkanlarıyla düzenledikleri "hayır yemeği"ne çevre köylerde yaşayan vatandaşların da davet edildiğini bildirdi.

Geleneğin yaklaşık bir asırdır hasat mevsimin bittiği, yeni hasat ekiminin yapıldığı dönemlerde düzenlendiğini ifade eden Tuncel, şöyle konuştu:

"Hayır yemeğinin amacı başta bölgemizde birlik ve beraberliği sağlamaktır. Çok şükür bu yıl da bereketli bir hasat dönemi geçirdik. Bu etkinlik hem bir şükür, hemde gelecek yıl için temenni niteliği taşıyor. Yemeğimize çevre köylerden ve ilçemizden çok kişi katılıyor. Yemeğin sonunda toplu olarak dua yapılıyor. Duada köyümüzün ve ülkemizin başına bela, kaza gelmemesi için hep bir ağızdan dualar ediyoruz. Gelecek yıl bereketli bir hasat mevsimi geçmesini dualarla Allah'tan istiyoruz."

Tuncel, bu güzel geleneğin gelecek nesillere aktarılmasının kendileri için önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.