Kütahya

"Selektör evi"nin açılışı yapıldı

18:44 21 Ekim 2015
"Selektör evi"nin açılışı yapıldı

 Kütahya’da, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, çiftçilerin bol ve kaliteli ürün almalarını sağlamak amacıyla kurulan "selektör evi"nin açılışı törenle yapıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş, merkeze bağlı Eynegazi köyünde gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, kurulan selektör makinasından 5 köyden 100 çiftçinin faydalanacağını söyledi.

Üreticilerin daha çok üretim daha çok kazanç elde etmeleri için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini dile getiren Gümüş, şunları kaydetti:

"Üreticilerimizin kullandığı tohumlar, fideler, fidanlar sertifikalı olursa ayrıca destekleme veriyoruz. Çiftçimizin tarlasından topladığı taşa, döktüğü hayvan gübresine, yaptıracağı toprak tahliline, ekeceği tohumdan, kullanacağı mazot ve gübreye, üstüne koyacağı makine ekipmana kadar destek veriyoruz. Üreticilerimiz ‘Tarlamızın üzerine paketleme, işleme tesisi yapmak istiyoruz’ desin, ona da destek var. ‘Köy fırınımızı yenileyeceğiz’ desin en az yüzde 50 hibe verelim. Üreticimiz, çiftçimiz yeter ki istesin. Biz sizin her zaman yanınızdayız. Tek isteğimiz sizlerin daha çok para kazanmanızı sağlayabilmek." 

Gümüş, selektör makinasından faydalanacak olan Eynegazi, Eskiyüreğil, Sünnet Yenice, Körpe ve Elmacık köylerindeki çiftçilere hayırlı olmasını da sözlerine ekledi.

Köy muhtarı Mehmet Akyel ise yıllardır böyle bir hizmeti beklediklerini, selektör evinin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini bildirdi.

Törene katılan Eynegazi köyü İlköğretim Okulu öğrencileri de selektör makinesini inceledi.

Törene, İl  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Oğuzhan Dinç, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ahmet Bayrakda, Eskiyüreğil köyü muhtarı Mehmet Güneş ile çiftçiler katıldı.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.