Kütahya

Sağlık çalışanlarından terör tepkisi

13:27 28 Ekim 2015
Sağlık çalışanlarından terör tepkisi

 Emet'te görev yapan sağlık çalışanları, yaşanan terör olaylarında sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları kınadı.

İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Doktoru Fethiye Güven, Emet Devlet Hastanesi önünde yaptığı açıklamada, son dönemlerde hızla artan terör olayları ve teröre kurban olan sağlık personellerine dikkat çekmek istediklerini bildirdi.

Terör örgütünün sağlık çalışanlarına ve sağlık hizmeti veren araç ve binalara saldırılarının kabul edilemez olduğunu ifade eden Güven, şöyle konuştu:

"İnsan sağlığına hizmetten başka bir amacı olmayan sağlık çalışanlarına kanlı terör örgütleri halen saldırılarına devam etmektedir. Üç sağlık çalışanımız terör örgütünün gerçekleştirdiği kanlı saldırıda hayatlarını kaybetti. Aile hekimimiz Dr. Abdullah Biroğul memleketi Diyarbakır'da, sağlık memuru Eyüp Ergen ve ambulans şoförü Şeyhmus Dursun memleketi olan Şırnak'ta uğradıkları menfur saldırılar sonucu şehit olmuşlardır. Onlarca sağlık personelimiz terör örgütünce alıkonulmuş, ambulanslarımıza ve sağlık ekiplerine ve hastanelerimize ateş edilmiştir. Amaçları sağlık hizmetlerini engellemektir."

Güven, tüm engellemelere rağmen din, dil, ırk ayrımı gözetmeden insanlara hizmet etmeye devam edeceklerini, bu topraklarda binlerce yıldır kardeşçe yaşayan insanların sağlığını daha ileriye taşıma gayreti içinde olacaklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.