Kütahya

Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

13:53 29 Ekim 2015
Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

Tavşanlı, Simav ve Domaniç ilçelerinde törenler yapıldı

Cumhuriyet Bayramı, Tavşanlı, Simav ve Domaniç ilçelerinde törenlerle kutlandı.

Tavşanlı'daki tören, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 

Kaymakam Numan Hatipoğlu, törende yaptığı konuşmada, sürekli gelişme ve büyüme kaydeden Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü, Anadolu'nun ebedi yurt olmasının bininci yılına doğru ilerlendiğini ifade ederek, "Dostlarına huzur ve güven, düşmanlarına kıskançlık ve korku yaratan Türkiye’nin gelişmesi birlik ve beraberlik içinde sürecek" dedi.

Daha sonra Hatipoğlu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Uğur Abacı, Belediye Başkanı Mustafa Güler, tören alanında bulunan çocukların, öğretmenlerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Şiirler okunması, halk oyunları gösterilerinin ardından resmigeçitle kutlamalar sona erdi.

 

- Simav

 

Simav'da Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin bırakılmasıyla başlayan tören, Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti. 

Kaymakam Türker Çağatay Halim, törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin tarihte eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanları yazarak gerçekleştirdiği milli mücadelenin sonunda kurduğu Cumhuriyet'i, büyük coşku, sevinç ve mutlulukla kutladıklarını söyledi.

Cumhuriyet'in kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, şehit ve gazileri minnet ve şükranla andığını belirten Halim, "Hiç şüphe yok ki Cumhuriyet'in dinamik bir yapıda kurulması, bugün ve gelecekte güçlü adımlar atılması konusundaki en önemli dayanaktır" diye konuştu.

Öğrencilerin şiirler okuması, halk oyunu ve mehter takımı gösterisinin ardından resmigeçitle kutlamalar son buldu.

 

- Domaniç

 

Domaniç Ortaokulu bahçesinde yapılan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 

Kaymakam Bünyamin Karaloğlu, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in önemli bir kazanım olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Bu ülkeye düşmanlık ve ihanet içinde olanların takipçisi ve gerektiğinde cezalandıracak olanların yine sosyal, demokratik hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyet'i kurumlarının olduğunu çok iyi bilmelisiniz. Türk milleti bu günlere nasıl geldiğini asla unutmayacak ve şanlı geçmişine sahip çıkarak aydınlık yarınlara güvenle bakabilecektir."

Törene, Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, askeri ve mülki erkan, gaziler, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.