Kütahya

Kuşu köylülerinin "oy kullanmama boykutu" sürüyor

14:14 01 Kasım 2015
Kuşu köylülerinin "oy kullanmama boykutu" sürüyor

Kütahya'nın Simav ilçesi Kuşu köyünde, belde statüsü kaldırıldığı için boykot kararı alarak son 4 seçimde sandığa gitmeyen seçmenler bu seçimde de aynı tavırlarını sergiliyor

 Kütahya'nın Simav ilçesi Kuşu köyünde, belde statüsü kaldırıldığı için boykot kararı alarak son 4 seçimde sandığa gitmeyen seçmenler bu seçimde de aynı tavırlarını sergiliyor.

Seçmen kütüğüne kayıtlı bin 364 kişinin bulunduğu köyde, milletvekili seçimleri için Nurullah Bayram Ortaokulu'nda 4 sandık kuruldu.

Oy verme işleminin başladığı saat 08.00'den önce hazırlıklarını tamamlayan sandık görevlileri, daha sonra beklemeye başladı. Oy kullanma işlemlerinin sona ermesine saatler kala hiçbir seçmen okula gelmedi. 

Kuşu, 30 Mart 2014'te yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimi'ne kadar belde statüsündeydi. Bu seçim öncesi çıkarılan bir yasa gereğince belde statüsü iptal edilen Kuşu, 31 Mart 2014 itibarıyla köye dönüştürülerek Simav'a bağlandı. Buna tepki göstererek 30 Mart 2014'te sandık başına gitmeyen seçmenler, aynı davranışı 1 Haziran 2014'te tekrarlanan muhtarlık ve ihtiyar heyeti seçimi, 10 Ağustos 2014'teki cumhurbaşkanı seçiminde ve 7 Haziran'da yapılan genel seçimlerde de sürdürmüştü.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.