Kütahya

İŞKUR, iş kurmak isteyen engellilere hibe verecek

17:21 17 Kasım 2015
İŞKUR, iş kurmak isteyen engellilere hibe verecek

Engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına yönelik İŞKUR'un, bu yönde hazırlanan projeler için 36 bin lira hibede bulunacağı bildirildi.

İŞKUR Kütahya İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasını hedefleyen İŞKUR, bu yönde hazırlanan ve desteğe değer bulunan projeler için 36 bin lira hibe verecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Aile ve Sosyal Politikalar bakanlıkları, İŞKUR, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Türkiye İşveren Sendikaları ile Türkiye İşçi Sendikaları konfederasyonları iş birliğiyle, engelli ve eski hükümlülerin istihdamını artırmaya yönelik proje desteği hayata geçirildi.

Engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasını, engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmesi ve rehabilitasyonunu hedefleyen proje, belli sayıda engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlere kesilen idari para cezalarıyla finanse edilecek. 

Hibe programında, engelli ile eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına, engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojilerine, engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve iş yerine uyumunun sağlanmasına, engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitime yönelik projeler desteklenecek.

Engelliler ikamet ettikleri il içinde uygulanmak üzere proje sunabilirler. Engelli bireylerin fiili olarak kendilerinin işbaşında olacakları projeler desteklenecek olup, engelli birey adına vasi olanların kendi işini kurmasını amaçlayan projeler desteklenmeyecek. Ayrıca emekli olan engellilerin proje başvuruları da kabul edilmeyecek

Engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları ile kendi işini kurmak isteyen engelliler projelerini 30 Aralık 2015'e kadar hazırlayıp Kütahya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne teslim edebilecek.

İŞKUR'a kayıtlı, 18 yaşından büyük, eski hükümlü veya en az yüzde 40 engelli olma şartlarının arandığı hibe programı için hazırlanan projeleri, kamu ve sosyal tarafların temsilcilerinden oluşan komisyon değerlendirecek. Desteğe değer bulunan projeler için 36 bin lira hibe verilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.