Kütahya

Kütahya’da cami açılışı

16:47 20 Kasım 2015
Kütahya’da cami açılışı

  Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, kentte, Cuma, bayram ve çok kalabalık cenaze namazlarının kılınabileceği büyük bir camiye ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde, devlet-vatandaş işbirliği ile yapılan Medine Camisi'nin açılışında konuşan Yılmaz,  devlet vatandaş işbirliği ile ihtiyaç duyulan bölge ve alanlarda cami inşa ettiklerini bildirdi.

Kütahya’da bazı camilerin temellerinin atıldığını, bazılarının da açılışının yapıldığını ifade eden Yılmaz, Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan ve depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan binanın yerine de büyük bir cami inşa edeceklerini kaydetti.

Kütahya’da külliye şeklinde Cuma Camisi olarak tabir edilen büyük bir cami yapılması için Belediye Başkanı ile bazı girişimlerde bulunduklarını anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Yapacağımız büyük bir caminin yeri ile ilgili arkadaşlarımız çalışmalara başladılar. Kentte, Cuma, bayram ve çok kalabalık cenaze namazlarının kılınabileceği büyük bir camiye ihtiyacımız var. İnşallah o da kısa zaman içerisinde tamamlanır ve Kütahya’ya yakışır bir şekilde açılışını gerçekleştiririz. İnşallah bunları yaparken de cami yapan ve yaptırılmasına vesile olan kişiler için Kur’an-ı Kerimde ifade edilen kişilerden oluruz. Tek düşüncemiz de budur. Bunun dışında başka bir hedefimiz veya amacımız yok.  Yeter ki biz Cenab-ı Hakk’ın rızasını kazanacak o icraatı gerçekleştiren kişilerden olalım. Bir kısmımız belki aldığı bir tuğla ile, bir kısmımız belki gücüyle, duasıyla ve bağışta bulunarak bu caminin yapılmasına emeği geçti. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Yılmaz, Kütahya’da görev yapan imam hatip, müezzin, cami, Kur’an kursu ve kurslara devam eden öğrenci sayıları hakkında şunları kaydetti:

"Tabi biz camileri ve Kur’an kurslarını yapmakla kalmıyoruz. Camilerimizi bir külliye şeklinde yapmaya çalışıyoruz. Burada çocuklarımızın, Diyanet İşleri Başkanlığımızın kontrolünde yaz kış dini eğitim alabilecekleri şekilde yapmaya çalışıyoruz. Burada, devletini, milletini, bayrağını seven çocukları inşallah sizler adına yetiştirmeye çalışıyoruz."

Daha sonra İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül tarafından yapılan dua ve kurdele kesiminin ardından yaklaşık 1000 kişi kapasiteli caminin açılışı yapıldı.

Törene, Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş, İl Jandarma Komutanı Mustafa Uğur, Emniyet Müdür vekili Akın Akkaya, daire müdür ve amirleri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.