Kütahya

Kütahya'da evde sağlık hizmeti alan hastalar etkinlikte buluştu

12:05 24 Kasım 2015
Kütahya'da evde sağlık hizmeti alan hastalar etkinlikte buluştu

 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, kentte evde sağlık hizmeti alan hastalara yönelik etkinlik düzenledi.

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, "kas kontrol yetersizliği" olarak bilinen Serepral Palsi (CP) tanısı konan hastalara yönelik düzenlenen etkinlikte, hastalar ve aileleri bir araya geldi.

Etkinlikte konuşan Genel Sekreter İsmail Zehir, Türkiye'de son 15 yılda sağlık hizmetlerinde önemli gelişmelerin yaşandığını söyledi.

Sağlık Bakanlığının ve devletin sağlığa ve insana bakış açısının değiştiğini, sağlık konusuna ayrı bir önem verildiğini dile getiren Zehir, şöyle konuştu:

"Bakanlığımızın talimatıyla bundan 5 yıl önce evde sağlık hizmeti verilmeye başlamıştık. Bu çalışmalar fizik tedaviyi de kapsıyor. Biz bunu Kütahya’da ilk defa CP'li hastalara tedavinin devamlı evinde uygulanması için bir çalışma başlattık. Bu anlamda gerek fizik tedavi uzmanlarımız gerekse diğer çalışanlarımız ellerinden geldiği gayreti göstermekteler. Amacımız, bu çalışmalarımızı mütemadiyen devam ettirmek. Sizden gelen talepler doğrultusunda bunu daha da yaygınlaştırmayı hedefliyoruz."

Hastane yöneticileri ve çalışanlarının da sunumlarla evde sağlık hizmetini anlattığı etkinlikte konuşan DPÜ Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Yard. Doç. Dr. Yasemin Özkan da rehabilitasyona ulaşamayan hastalara ulaşmak için uzmanların düzenli ev ziyaretleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

Evde sağlık hizmetinin, kişiye özel rehabilitasyon sağlaması açısından oldukça önemli olduğuna işaret eden  Özkan, "Bu çalışmada kişinin evinin görerek ve aktiviteyi ev ortamına göre ayarlamak da ayrıca fayda sağlıyor. Bu çalışmamız geri dönüşü iyi olan ve güzel sonuçlar aldığımız bir işlem oldu. Bugün de burada ailelerimizi ve hastalarımızı bir araya getirme amacımız da, hastalarımızın biraz daha sosyalleşmelerini sağlamak ve aynı durumda olan aileleri de bu çalışmamızdan haberdar etmekti" diye konuştu.

Hasta yakını Ahmet Batar ise evde sağlık hizmetinden önce büyük sıkıntılar yaşadıklarını, ancak şimdi bu hizmet sayesinde bu sıkıntılarının sona erdiğini kaydetti. 

Etkinlik, ikramlar sunulması ve hastane yöneticilerinin etkinliğe katılan çocuklara oyuncak ve çeşitli hediyeler dağıtmasının ardından sona erdi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.