Kütahya

Kütahya'da "Talha Uğurluel ile Benim Tarihim" söyleşisi

17:43 25 Kasım 2015
Kütahya'da "Talha Uğurluel ile Benim Tarihim" söyleşisi

 Kütahya, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu "Talha Uğurluel ile Benim Tarihim" söyleşisi düzenledi.

Belediye Kültür Sarayındaki söyleşiye katılan KYK Eğitim Daire Başkanı Dr. Mahmut Zengin, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, üniversiteli gençlere barınma ve burs imkanı sağlamanın yanı sıra daha donanımlı nesiller yetiştirebilmek amacıyla eğitim faaliyetlerine devam ettiğini ifade etti. 

KYK Kütahya İl Müdürü Feyzullah Gayret ise üniversite gençliğinde tarih bilincini daha zenginleştirmek için bu tür organizasyonların ileri ki günlerde de süreceğini dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından Uğurluel, Topkapı Sarayında bulunan bazı bölümleri ve kutsal emanetler hakkında bilgiler verdi.

Söyleşisinde Osmanlı'daki saray hayatı ile ilgili bilgiler aktaran Uğurluel, "Bu konunun işlendiği televizyon dizileri gerçeği yansıtmıyor. Televizyonlarda uyduruk dizileri yapanlar kafalarını çevirip bir kere bile saraya bakmamışlar. 'Çamur at izi kalsın' misali hiç bunları duymadan aynı senaryoları yazmaya devam ediyorlar" diye konuştu.

Program sonrası Uğurluel’e Vali Şerif Yılmaz tarafından çini tabak takdim edilirken katılımcılar arasında yapılan çekişte ise üç kişiye tablet hediye edildi.

Program, Uğurluel’in kitaplarını imzalamasının ardından sona erdi.

Programa, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Parti İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, daire müdürleri, KYK personeli, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.