Kütahya

Kütahya İl Özel İdaresi 2016 yılı bütçesi 105 milyon lira

11:34 26 Kasım 2015
Kütahya İl Özel İdaresi 2016 yılı bütçesi 105 milyon lira

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, 2015 yılında 97 milyon lira olan İl Özel İdare bütçesinin 2016 yılında 105 milyona yükseldiğini bildirdi.

Yılmaz, İl Özel İdaresi bütçe görüşmelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, İl Özel İdaresi'nin 2015 yılında hizmette rekor kırdığını söyledi.

2015 yılında da Kütahya'da birçok alanda hizmetler yapıldığını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"İl Özel İdaresi olarak sorumluluk alanlarımızda köylerimiz, yerleşim alanlarımız, belediye sınırlarımız dahil olmak üzere Kütahya'nın her noktasına varıncaya dek görev yapmamız gereken alanlar var. Ulaşımdan sağlığa, eğitimden spora aklınıza gelen her noktaya varıncaya kadar insanlarımızın huzur ve refahını artıracak, gerek sosyal gerek ise fiziki imkanlarla ilgili tüm çalışmaları mecliste alınan kararlar çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. 2015 yılında başarılı bir çalışma gerçekleştirdik. Kütahya'da bir ilki gerçekleştirdik, tüm köylerin çöplerini toplamaya başladık. İl Özel İdaresi'nce ayrılan kaynak ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın imkanlarıyla tüm köylerimize ulaşıldı. Yangın mevsiminde acil çözüm olması açısından orman köylerine öncelik vermek şartıyla 353 adet yangın tankeri aldık ve teslim ettik. Yıl içerisinde yaklaşık 500 kilometre yolumuzun asfaltı yenilendi." 

İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz da 2015 yılında yakalanan başarının 2016’da da devam etmesi için ekip olarak bütün gayretleriyle çalışacaklarını ifade etti.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.