Kütahya

Kütahya'da hastanede güvenlik görevlisine saldırı

16:46 14 Aralık 2015
Kütahya'da hastanede güvenlik görevlisine saldırı

 Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde hastanede çalışan güvenlik görevlisine saldırı, sağlık çalışanlarınca protesto edildi.

Tavşanlı Sağlık Sen Temsilcisi Ahmet Nalbant, bir grup sağlık çalışanıyla Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesinin acil servis girişinde yaptığı açıklamada, güvenlik görevlisi Halil Şahin'e yönelik saldırıda "şiddet" ifadesinin hafif kaldığını belirterek şöyle konuştu:

"Bunun adı, terördür. Savaşta bile dokunulmayan beyaz meleklere ve onları korumayı şiar edinmiş mesai arkadaşlarımıza bıçak çekmek, silah çekmek, kaba kuvvetle darp etmenin adı şiddet değil terördür, bunu yapanlar da teröristtir. Acil serviste görevli güvenlik görevlisi Halil Şahin'e yönelik saldırıyı nefretle karşılıyoruz." 

Nalbant, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların caydırıcı hale gelmesi için gereken yasal düzenlemenin bir an önce yapılması gerektiğini, aksi takdirde çok daha fazla canın yanacağını söyledi.  

Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Şahin, acil servisine bir kadını getiren iki kişinin saldırısına uğramıştı. Saldırıda kafatası çatlayan ve beyin kanaması geçiren Şahin, hastanede tedavi altına alınmıştı. Saldırıyı gerçekleştiren zanlılardan biri tutuklanmıştı.

Öte yandan, Şahin'in yoğum bakım ünitesinde tedavisinin sürdüğü ve hayati tehlikeyi henüz atlatamadığı öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.