Kütahya

Simav'dan Bayırbucak Türkmenlerine maddi yardım

13:20 29 Aralık 2015
Simav'dan Bayırbucak Türkmenlerine maddi yardım

Simav ilçesinde Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine yönelik başlatılan yardım kampanyası kapsamında yaklaşık 53 bin lira para yardımı toplandı.

Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, yaptığı açıklamada, yardım kampanyasının belediye ile Kızılay Simav Şubesi tarafından organize edildiğini hatırlatarak, ilçe halkının kampanyaya destek verdiğini söyledi.

Suriye'deki Türkmenlerin zor şartlar altında yaşamlarını sürdürdüğüne işaret eden Özkan, "Soydaşlarımız savaşın ortasında sıkıntı içerisinde iken biz rahat olmayız. Onların yanında olamıyoruz ama gücümüzün yettiği kadar onlara destek vermeliyiz" dedi.

Türk Kızılayı Simav Şube Başkanı Ali Ulus da ilçe halkının düzenlenen yardım kampanyasına duyarsız kalmadığını belirtti.

Simav Belediyesi ile ortak yürüttülen Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyası kapsamında üniversite öğrencilerinin esnafı dolaşıp makbuz karşılığı yardım topladığını anlatan Ulus, "Simav Müftülüğü teberru düzenleyerek, Milli Eğitim Müdürlüğü de okullara yazı çıkararak kampanyamıza destek verdi. Bunun yanında Simav Ziraat Odası ve Naşa Halkı da bize büyük destek verdiler. Kampanyamızda yaklaşık 53 bin lira nakit para yardımı toplandı. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun" diye konuştu. 

Öte yandan Naşa beldesinde de Bayırbucak Türkmenlerine gönderilmek üzere İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından bir kamyonet gıda yardımı toplandığı bildirildi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.