Kütahya

Bayırbucak Türkmenlerine yardım

16:05 05 Ocak 2016
Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Kütahya'da İHH öncülüğünde toplanan yardım malzemelerini taşıyan tırlar yola çıktı

Kütahya'nın Gediz ve Simav ilçelerinde İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği öncülüğünde Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyasında toplanan yardım malzemeleri, tırlarla bölgeye gönderildi.

Derneğin Kütahya Şube Başkanı Mustafa Yenipazar, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Suriye'ye Acil Yardım" sloganıyla yaklaşık bir yıl önce yardım kampanyası başlattıklarını anımsatarak, bugüne kadar sadece Kütahya'dan 10 yardım tırını bölgeye gönderdiklerini söyledi.

Son yardım tırlarının Simav ve Gediz ilçesinde yaşayan vatandaşların katkısıyla gönderildiğini belirten Yenipazar, şunları kaydetti:

"Simav ve Gediz ilçelerimiz başlattığımız kampanyaya yoğun ilgi gösterdi. Simav'dan gönderilen yardım tırımızda 90 bin lira, Gediz'den gönderilen yardım tırında 126 bin lira tutarında gıda ve giyim eşyası bulunuyor. Suriye'de savaşın gölgesinde yaşam mücadelesi veren kardeşlerimizin bizlere ihtiyacı var. Bizler bu duruma duyarsız ve sessiz kalamayız. İHH Kütahya Şubesi olarak il genelinde bu yönde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kampanyalarımıza destek olan herkesten Allah razı olsun."

AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı da kampanyaya destek verenlere teşekkür etti.

Yardım malzemelerinin bulunduğu 2 tır, yapılan duaların ardından yola çıktı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.