Kütahya

Çaydanlıktan kemane, su kabağından tambur

11:36 11 Ocak 2016
Çaydanlıktan kemane, su kabağından tambur

ALİBEY AYDIN - Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde yaşayan 57 yaşındaki işçi emeklisi Ahmet Altınsoy'un elinde demlikler kemane, su kabakları tambura dönüşüyor.

Tunçbilek Garp Linyitleri İşletmesinden emekli olan Altınsoy (57), kurduğu atölyede sıra dışı malzeme ve yöntemlerle müzik aletleri üretiyor.

Altınsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 yıldır müzik aletlerine ilgisinin bulunduğunu söyledi.

Emekli olduktan sonra müzik aleti yapımı için küçük bir atölye kurduğunu ifade eden Altınsoy, "Müzisyen arkadaşlarımın farklı ses ve tınılarla ilgili enstrüman ihtiyaçlarını karşılamak için 25 yıl önce denemeler yapmaya başladım. Bu çalışmalarım sırasında yeni fikirler ortaya çıktı" dedi.

Çalışmaları sonucunda, farklı malzemelerle müzik aletleri ürettiğini dile getiren Altınsoy, "Bu sayede farklı sesler elde etmeyi başardım. Çaydanlıktan kemane, su kabağından tambur, ağaçtan cümbüş yaptım. Ürettiğim müzik aletleri ilçemizdeki müzisyenlerce beğenildi. Birçok müzisyen, ürettiğim müzik aletlerini kullanıyor" diye konuştu.

- "Su kabağından doğal bass ve stereo sesi"

Su kabağından yaptığı tamburu anlatan Altınsoy, "Tamburun iki ucunda da su kabağı kullandım. Normal müzik aletlerinde tek ses kutusu kullanılıyor. Bulduğum yöntemde ise her iki uçta bulunan su kabaklarının içine birer ses kutusu yerleştirerek, doğal bass ile doğal stereo sesi elde ettim" ifadelerini kullandı.

Altınsoy, farklı eşyalardan sıra dışı müzik aletleri arayışının sürdüğünü, yeni yapacağı sazda pipetleri kullanacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.