Kütahya

"İHH'nın Yetim Buluşmalar" programı

11:38 25 Ocak 2016
"İHH'nın Yetim Buluşmalar" programı

"Bu değerlerin hepsi bizim inancımızda var. Bugün hükümetimiz de bu anlayışla, sosyal devlet olmanın gereği birçok uygulamalar yapıyor. Evde yaşlı veya bakıma muhtaç birini sahipsiz bırakmak için bir yakını ona bakıyorsa ona onun maaşını veriyor, sigortasını yatırıyor. Hakikaten hayatın her alanında, toplumun her kesimine geniş bir yelpazede hizmet yalıyor. Daha önce Türkiye kendi yaşlısına, engellisine, yetimine bakmaktan acizdi. Bunların birçoğu sokaklarda açıkta kalırdı. Etraftaki insanların yardımıyla ayakta durabilirlerdi. Bugün, Allah'a hamdolsun bu böyle değil. Hükümetimizin de bunları yapmasındaki temel neden, onların da aynı inancı taşımaların ve zihinlerinde kadim değerlerimize sahip olma anlayışı yatıyor."

İHH İnsani Yardım Derneği Kütahya Şubesi, kentte bulunan yaklaşık 50 yetimi düzenlediği etkinlikle bir araya getirdi.

Belediye Sosyal Tesislerindeki programda konuşan AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, yetime sahip çıkmanın, yaşlıya ve yolda kalmışa yardımcı olmanın Türk ve İslam medeniyetinde var olan değerler olduğunu söyledi.

Ecdadın fethettikleri toprakları bu anlayışla fethettiğini, önce gönülleri fethettiğini dile getiren Nazlı, şöyle konuştu:

Nazlı, sadece devletin bir takım şeyleri yapmasının yeterli olamayacağını belirterek, İHH'nın bu anlamda büyük bir boşluğu doldurduğunu da sözlerine ekledi.

İHH Kütahya Şube Başkanı Mustafa Yenipazar ise yetim konusunda farkındalık oluşturmak ve bu farkındalığı gündemde tutmak için zaman zaman programlar düzenlediklerini belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.