Kütahya

Kütahya'da TOKİ konutlarına yoğun ilgi

13:18 28 Ocak 2016
Kütahya'da TOKİ konutlarına yoğun ilgi

Kütahya'da, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) emeklilere yönelik yapılacak 300 konut için 4 bin 837 kişi başvurdu.

TOKİ'nin "Emekli Grubu Konut Projesi" kapsamında İnköy Mahallesi'nde inşa edilecek 300 konut için belediyenin eski Kültür Sarayı'nda kura çekimi düzenlendi.

Konutlar için 4 bin 837 başvuru yapılması nedeniyle, vatandaşlar salona sığmadı. Kura sonucu 300 konutun hak sahipleri belirlendi.

TOKİ Finansman Dairesi Başkanlığı finansman uzmanı Hasan Hüseyin Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde olduğu gibi Kütahya'da da emeklilere yönelik konut projesi geliştirdiklerini söyledi.

Kentte projeye 300 konutla başladıklarını dile getiren Çelik, şunları kaydetti:

"Yoğun başvuru oldu. 300 konuta yaklaşık 4 bin 837 başvuru aldık. Şu aşamada İnköy Mahallesi 1. etapta çalışmalarımız sürüyor. Kurada kendilerine konut çıkmayan vatandaşlarımız üzülmesin. Onlara da önümüzdeki dönemde, arsa ve arazi çalışmalarından sonra konut edinme imkanı sunacağız. Kurada isimleri çıkan vatandaşlarımız beklesin, daha sonra konutlarının kurasını belirleyeceğiz. Sonrasında ise vatandaşlarımızla gayrimenkul satış sözleşmesi imzalayacağız. Peşinatlarını alacağız ve inşallah en kısa sürede konutları teslim edeceğiz. Projemiz şu an ihale aşamasında. Yaklaşık bir ay içinde ihaleye çıkılacak ve15 ay gibi sürede konutları teslim edeceğiz.”

Kura sonuçlarının TOKİ'nin internet sitesinden de öğrenilebileceğini bildiren Çelik, kurada isimleri çıkmayan vatandaşların başvuru için yatırdıkları 500 lirayı, 2 Şubat'tan itibaren Halk Bankası şubelerinden alabileceğini belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.