Kütahya

Kütahya’da Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi açılacak

13:34 10 Şubat 2016
Kütahya’da Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi açılacak

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Kütahya’da yakın bir zamanda hizmete girecek olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin Türkiye'de kendi alanında ilklerin olduğu bir hastane olacağını bildirdi.

Kavuncu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dumlupınar Üniversitesi merkez yerleşkesi içerisinde yapılan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde sona gelindiği söyledi.

Hastanenin cihaz, teçhizat ve personel eksiklerinin kısa süre içerisinde tamamlanması için çalışıldığını belirten Kavuncu, şunları kaydetti:

"Bu hastane rehabilitasyon merkezi olarak Türkiye’de belirli alanlarda ileri teknoloji kullanılan yüksek ve ileri tedavi yöntemlerini kullanan bir hastane olacak. Bu anlamda biz sadece Kütahya’dan değil diğer illerden de hastaların geleceği bir hastane olacağını ön görüyoruz. Bu anlamda üniversite hocaları ile birlikte çalışıyoruz. Özelikle Sağlık Bakanlığının yatırım yönlendirmesi anlamında ve düşünce geliştirmesi, proje geliştirmesi anlamında katkı vererek bunu sağladık. Burası Kütahya’ya ve termale katkı verecek önemli basamaklardan bir tanesi. Çünkü içinde ayrıca bir termal kaplıca havuz özelliği de barındırıyor. Burada biz hastalarımıza gerekli termal tedavileri de uygulayacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.