Kütahya

Kütahya’da "Avrupa 112 Günü" etkinliği

15:30 11 Şubat 2016
Kütahya’da "Avrupa 112 Günü" etkinliği

Kütahya’da, 112 Çağrı merkezi tarafından "Avrupa 112 Günü" ile ilgili etkinlik düzenlendi.

112 Çağrı Merkezindeki etkinlik, Vali Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Jandarma Komutanı Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz ve diğer daire müdürlerinin çağrı merkezini gezmesiyle başladı.

Çağrı merkezi Müdürü Tamer Yiğit ve çalışanlardan bilgiler alan Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada 112’nin tüm acil çağrıların tek numarayla yönlendirildiği bir sistem olduğunu belirtti.

Türkiye’de 2003 yılında Antalya ve Eskişehir illerinde pilot uygulama merkezleri ile başladığını ve 25 ilde 112 Acil Çağrı Merkezlerinin oluşturulduğunu hatırlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Çağrı merkezi içerisinde 110, 122, 155, 156, 177 gibi farklı çağrı numaraları tek bir numara ve tek bir merkezde birleştirildi. 112’ye ulaşan çağrılar ön elemende sonra ilgili kurum ve kuruluşlara yönlendiriliyor ve bu kurum ve kuruluşlar kendi uhdesindeki çalışanlarla ihbar, olay ve taleplere cevap veriyorlar. Bu anlamda tüm kurum ve kuruluşlara kısa sürede işbirliğini gerçekleştirdikleri için tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum."

Vatandaşların yapacakları bütün ihbarları 112 acil çağrı numarası ile yapmalarını isteyen Yılmaz, acil çağrı numaralarının gereksiz yere meşgul edilmemesi çağrısında da bulundu.

Yılmaz, daha sonra çağrı merkezine gelen bir maddi hasarlı trafik kazsı ihbarına cevap vererek kazazedeye geçmiş olsun dileklerini iletti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.