Kütahya

Tavşanlı'nın tarihi güzellikleri tuvale yansıtılacak

15:12 29 Şubat 2016
Tavşanlı'nın tarihi güzellikleri tuvale yansıtılacak

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesindeki tarihi mekanlar ve kültürel yapıların, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerince tuvale aktarılacak.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye ve DPÜ olarak güzel bir projeye imza attıklarını ifade ederek, ilçedeki tarihi ve kültürel mirasın tuvallerde de yaşatılacağını söyledi.

Tavşanlı'nın tarihi ve kültürel anlamda çok zengin bir ilçe olduğuna işaret eden Güler, şunları kaydetti:

"DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi bize bir proje ile geldi. İlçemizin tarihi mekanlarını ve kültürel yapılarını sokaklarıyla beraber tuvale aktarmayı talep ettiler. Ancak ben alışılanın dışında bir istekte bulundum. Resmedilecek yapıların eski ve köhne halini değil, eski dönemlerindeki ilk ve ihtişamlı halini görmek istediğimi belirttim. Bu talebim de olumlu karşılık bulunca işbirliği kararı aldık. Bizim tarihi fotoğraflar konusunda çok zengin bir arşivimiz var. Kültürümüzün sonraki nesillere aktarılmasında bu çalışmaların çok etkili olacağını düşünüyorum. Ayrıca yine Güzel Sanatlar Fakültesi ile değişik projeler içerisine girmek istiyoruz. Önümüzdeki günlerde farklı projeler de geliştireceğiz."

Proje Koordinatörü ve DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yardımcı Doçent Doktor Pınar Yazkaç ise Belediye Başkanı Mustafa Güler’in şehir plancısı olması nedeniyle projeye yeni ufuklar kazandırdığını belirterek, "Fakültemizin resim bölümü öğrencileri, Tavşanlı'da yapacakları gezi ve gözlemler sonucunda, ilçenin eski ve yeni tarihini, doğal güzelliklerini resmederek bir resim koleksiyonu oluşturmayı amaçlıyor. Belediye Başkanımız Mustafa Güler'in de projemize ek öneriler getirmesiyle güzel Tavşanlı'nın folklorik, doğal ve tarihi dokuları arşivlemiş olacağız" diye konuştu.

Eserlerin oluşturulurken Kütahya'nın ünlü ressamları Ahmet Yakupoğlu ve Abdullah Taktak'ın yapıtlarından sentezler oluşturacaklarını aktaran Yazkaç, böylelikle ilin ünlü ressamlarını daha iyi tanıtmak, sanatını, felsefesini, taşıdığı değerleri gençlere aşılamak istediklerini sözlerine ekledi.

Öte yandan, öğrenciler tarafından oluşturulacak eserlerin, 3 Eylül Leblebi ve Kültür Festivali'nde sergilenmesinin hedeflendiği bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.