Kütahya

Tavşanlı'da aday öğretmenlerin eğitimi başladı

13:43 02 Mart 2016
Tavşanlı'da aday öğretmenlerin eğitimi başladı

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, adaylık sürecini tamamlamayı tercih eden 43 aday öğretmenin uygulamalı eğitimlerine başlandığı bildirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kırkaş, eğitime alınacak öğretmenlerle ilgili düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığınca ilk kez uygulanan 30 bin aday öğretmeni yetiştirme programı kapsamında ilçedeki aday öğretmenlerin eğitime alındığını söyledi.

Tavşanlı’da adaylık sürecini tamamlamayı tercih eden 43 aday öğretmen olduğunu bildiren Kırkaş, eğitimin ders yılı sonuna kadar süreceğini belirtti.

Kırkaş,Türkiye'nin muasır medeniyete ulaşmasında öğretmenlerin büyük rolü olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Öğretmenlik yaparken de artık bahanelerin arkasına sığınma devrimiz bitti. Çalışırken paranın azlığı çokluğu ve öğrencilerdeki seviye farklılığının arkasına sığınmamamız lazım. İşimiz zor ve meşakkatli. Biz insanla uğraşıyoruz. Öğretmenlik yapmaya başladığınız günden itibaren kendi çocuğunuzun nasıl yetiştirilmesini istiyorsanız öğrencilerinizi de öyle yetiştirmemiz gerekir."

Eğitim programı doğrultusunda aday öğretmenlerin 6 hafta süresince danışmanlarını izleyeceklerini dile getiren Kırkaş, daha sonra ise danışmanların gözetiminde ders yılının sonuna kadar adaylık dönemini sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.