Kütahya

Tavşanlı'da "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" sergisi

08:16 09 Mart 2016
Tavşanlı'da "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" sergisi

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, belediyenin destekleri ve teşvikleriyle el sanatlarıyla uğraşan 60 kadından oluşan birlik, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle kendi ürettikleri ürünlerini sergilediler.

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Belediye Kültür Sarayı'nda düzenlenen serginin açılış töreninde yaptığı konuşmada, kadınların toplumsal yaşamda yerlerini almaları gerektiğini söyledi.

Kadının toplumda hak ettiği yeri alması gerektiğini belirten Hatipoğlu, "Toplumumuzda kadının hak ettiği yeri alması çok büyük önem taşıyor. Tavşanlıya geldiğimizde her geçen günün kadınların toplumumuzda daha çok yerinin olduğunu görmek ayrı bir mutluluk verici bir durumdur" dedi.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler’in eşi Birsen Güler de kadınların kendileri için anlamlı bir günde açtıkları serginin kadınların neler yapabileceğinin en büyük göstergesi olduğunu ifade ederek, "Kadınlarımız kendi elleriyle ürettiği eserler gerçekten güzel olmuş ve onları bu güzel çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Organizasyonu yapan emekli öğretmen Zekiye Eröz ise Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle hazırlanan etkinliğe destek veren kadın arkadaşlarına ve Tavşanlı belediyesine teşekkürlerini ifade etti.

Daha sonra 60 kadının el emeği ürünlerinin sergilendiği serginin açılışı yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.