Kütahya

Öğrencilerden güvenlik güçlerine "moral" mektubu

10:50 16 Mart 2016
Öğrencilerden güvenlik güçlerine "moral" mektubu

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, Şehit Hasan Büber İlk ve Ortaokulu öğrencileri, Güneydoğu'da terörle mücadele eden güvenlik güçlerine destek vermek amacıyla mektup gönderdi.

Okulda öğrenim gören 122 öğrenci yazdıkları mektuplarda güvenlik güçlerine minnet ve şükran duygularını dile getirdi.

Okul Müdürü Hakan Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mektup gönderme fikrinin çocuklardan geldiğini ifade ederek, yazılan mektupların 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde güvenlik güçlerine postayla ulaştırılacağını söyledi.

Can, çocukların terörle mücadelenin ve şehit olmanın anlamını çok iyi bildiğini ifade ederek, "Okulumuz geçen yıl Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde terörle mücadele ederken hain saldırı sonucu şehit olan Uzman Çavuş Hasan Büber'in adını taşıyor. Şehit acısını öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, mahalle halkı ile bizzat yaşadık" diye konuştu.

Öğrencilerin, terörle mücadele eden polis ve asker ağabeylerinin kaygılarını, zorluklarını izledikleri haberlerden öğrendiklerini anlatan Can, şöyle devam etti:

"Oradaki bizim kahraman askerlerimizin, polislerimizin asla yalnız olmadıklarını hissettirebilmek amacıyla onlara bir el uzatabilmek, nefes verebilmek, omuz dayayabilmek için böyle bir mektup etkinliği başlattık. Bütün öğrencilerimiz içlerinden ne geçiyorsa onlarla ilgili ne düşünüyorlarsa, oradaki mücadele ile yaşananlar ile ilgili ne düşünüyorlarsa, yüreklerinden ne geçiriyorlarsa bunu mektuplarına döktüler."

Can, yazılan mektupların Diyarbakır, Şırnak ve Hakkari'de terörle mücadele eden güvenlik güçlerine gönderildiğini belirtti.

Okulun 4'üncü sınıf öğrencilerinden Reyyan Uzuner, mektubunda, "Sevgili asker amcalarım; sizlerin kahramanlıklarını televizyonlardan duyuyorum. Size ne kadar teşekkür etsem azdır. Sizler bizim için yaralanıyor, bazılarınız da şehit düşüyorsunuz. Şehit haberleri geldiğinde çok üzülüyorum. Size katkıda bulunmak istiyorum ancak nasıl katkıda bulunacağımı da bilmiyorum. Sizlerle gurur duyuyorum ve sizler için dua ediyorum" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.