Kütahya

Simav'da "Genç sada Kur’an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması"

17:44 26 Mart 2016
Simav'da "Genç sada Kur’an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması"

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl Türkiye genelindeki İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında yapılan "Genç madâ Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması"nın Kütahya finali Simav ilçesinde yapıldı.

AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, Simav Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapılan yarışma öncesi yaptığı konuşmada, Müslümanların Kur'an-ı Kerim'den uzaklaşmaması gerektiğini söyledi.

Kur'an-ı Kerim'in anlanıp, okunması ve onun öngördüğü şekilde yaşamın şekillenmesi gerektiğini ifade eden Nazlı, "Son günlerde ülkemizde ve dünyada gelişen terör olayların temelinde Kur'andan uzaklaşmanın neden olduğunu görüyoruz. Bizim vahye sımsıkı sarılmamız ve onun öngördüğü gibi yaşamımızı sürdürmeliyiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan yarışma sonucunda, Kütahya Anadolu İmam Hatip Lisesinden Furkan Kuşçu birinci, Simav Anadolu İmam Hatip Lisesinden Lütfullah Işık ikinci ve Kütahya Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesinden Resul Temel üçüncü oldu.

Kütahya merkez ve ilçelerinden 10 İmam Hatip Lisesinin katıldığı yarışmada Simav Müftüsü İbrahim Yavuz, Dumlupınar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Lütfullah Yavuz, Öğretim Üyesi Abdullah Çakır, meslek dersi öğretmenleri Osman Yıldız ve Ahmet Meşe jüri üyesi olarak görev yaptı.

Yarışmanın sonunda dereceye giren öğrenciler ile yarışmaya giren tüm öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.