Kütahya

8. Kütahya Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı

14:49 20 Nisan 2016
8. Kütahya Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Yaptığımız çalışmalarda gençlerimizi tarlada tutamazsak ve kadın çiftçilerimizi eğitemezsek tarımda üretme şansımızın olmadığını, tarımda verimliliği, kaliteyi ve standardı yakalama şansımızın olmadığını biliyoruz." dedi.

Frig Fuarcılık tarafından Kütahya Belediyesi Fuar Alanı'nda bu yıl 8'incisi düzenlenen Kütahya Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı'nın açılış töreni yapıldı.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, fuarların tarım alanında çiftçilerin kendilerini geliştirmelerine büyük katkılar sağladığını söyledi.

Tarıma ve çiftçilere her zaman destek verdiklerini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Tarımın ve çiftçiliğin içerisinden gelen birisi olarak, tarımın ne zorluklarla yapıldığını insanlarımızın ne kadar yanında olmamız gerektiğini biliyorum. Devlet olarak günün 24 saatinde yılın 365 gününde her zaman tarımın yanındayız. Nerede doğdu ise insanlarımızın karınlarını orada doyurmamız lazım. Bizim orada imkan ve fırsatları sunmamız gerekli. Kütahya'da kırsal alanda altyapının büyük kısmını gerçekleştirdik. Devlet olarak çiftçimizin her türlü sorunlarıyla ve sıkıntılarıyla yakından ilgileniyoruz."

Bayraktar ise çiftçilerin bilgi ve teknolojiyle buluşturulması bakımından fuarları önemsediklerini anlattı.

Dünyada gelişen ülkelerin sanayi toplumu değil, sanayi ötesi bilgi toplumu olduğunu vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti:

"Sadece bizim sektörde değil, tüm sektörlerde ülke çapında Ar-Ge çalışmalarına önem vermememiz gereklidir. Ürettiklerimizi sadece ülkemize değil, dünyaya pazarlamamız önemli. Sektörümüzde ithalatçı olmak istemiyoruz. Mekanizasyonda bir hayli mesafe aldık, kendi traktörümüzü kendimiz yapmamız lazım. Bütün yeni bilgi ve teknolojileri çiftçilerimizle buluşturmamız lazım. İşte bu nedenlerden dolayı bu fuarlar çiftçilerimiz için çok önemli. Tarımda verimliliğin, kalitenin artırılması ve standardın yakalanması için eğitim önemli. TZOB olarak Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız önünde ilgili bakanlıklarımızla imzaladığımız protokol gereği Türkiye'nin her bölgesinde çiftçilerimizi, genç çiftçilerimizi ve kadın çiftçilerimizi eğitmeye başladık. Yaptığımız çalışmalarda gençlerimizi tarlada tutamazsak ve kadın çiftçilerimizi eğitemezsek, tarımda üretme şansımızın olmadığını, tarımda verimliliği, kaliteyi ve standardı yakalama şansımızın olmadığını biliyoruz. Her şartta eğitime mutlaka önem vereceğiz."

Daha sonra açılışı yapılan fuar, Yılmaz ve Bayraktar ile beraberindeki protokol üyeleri tarafından gezildi.

Katılımcı firma sayısı yaklaşık 200 olan fuar, 24 Nisan'da sona erecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.