Kütahya

Kütahya'da itfaiyecilere psikolojik destek semineri

16:17 25 Nisan 2016
Kütahya'da itfaiyecilere psikolojik destek semineri

Kütahya'da görev yapan itfaiye personeline, uzman psikologlar tarafından "Psikolojik İlkyardım", "Aile Yaşam Becerileri" ve "Stresle Başa Çıkma Yolları" konularında seminer verildi.

İtfaiye Müdürlüğünde düzenlenen seminerde konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çalışanı Psikolog Dilay Kır, itfaiye çalışanlarının insanları kurtarabilmek için ateşe karşı mücadele verdiğini belirtti.

Psikolog Kır, itfaiyecilerin, tehlike geçiren insanların psikolojik travmalarına karşı, hem kendilerine hem de ailelerine yansıyan stres sebebiyle bilgilendirilmeleri gerektiğini kaydetti.

Kütahya İtfaiye Müdürü Nihat Helvacı, gazetecilere yaptığı açıklamada, itfaiyecilik mesleğinin zorlu ve stresli bir meslek olduğunu ifade etti.

İtfaiye Müdürü Helvacı, şöyle konuştu:

"İtfaiyecilerimiz, vatandaşımızın can ve mal güvenliği için kendi hayatlarını ortaya koyuyor. Nitekim şehit verdiğimiz arkadaşlarımızda oldu. Meslek gereği yaşadıkları ve gördükleri olumsuzluklar, haliyle kendilerini ve ailelerini de etkileyebiliyor. Bu konuda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden çeşitli konularda personelimizin bilgilendirilmesi için yardım aldık. Uzmanlar personelimize yaşadıkları sorunlarla başa çıkmanın yollarıyla ilgili bilgilendirme yaptılar."

Helvacı, verilen seminerin çok faydalı olacağına inandığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.